JJK ja Komeetat ottavat torstai-iltana yhteen kuumassa futisderbyssä – seuraa suorana tästä

Seurojen edustusjoukkueille torstain kohtaaminen on kautta aikain ensimmäinen virallinen jalkapallo-ottelu.

JJK Jyväskylä isännöi Jyväskylän Komeettoja jalkapallon Kakkosen ottelussa Harjun stadionilla torstaina. Kyseessä on samalla joukkueiden ensimmäinen virallinen kohtaaminen seuratasolla, mikä varmasti osaltaan on omiaan houkuttelemaan katsojia paikan päälle.

– Derby on aina derby! Tämän kaupungin pelaajat tuntevat toisensa hyvin ja monet heistä ovat myös juniorivuosinaan pelanneet joko samassa joukkueessa tai vähintäänkin toisiaan vastaan useita kertoja. Paikalliskamppailu sytyttää niin pelaajat kuin valmentajatkin ja tunnettahan kentällä saa ja pitääkin olla, JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen ennakoi seuran verkkosivuilla.

Kakkosen C-lohkoa on pelattu tähän mennessä joukkueesta riippuen viisi tai kuusi ottelua ja tällä hetkellä lohkokärkenä seilaa juuri JJK. Kuudesta pelatusta ottelustaan joukkue on voittanut neljä kamppailua ja pelannut kahdesti tasan. Torstain otteluun joukkue lähtee allaan viime sunnuntaina Kokkolan GBK:n kanssa mitelty 1–1-tasapeli. Kettupaidat ovat onnistuneet maalinteossa (15 tehtyä maalia) tällä kaudella laajalla rintamalla, sillä peräti kymmenen eri pelaajaa on jo saanut nimensä maalintekijätilastoihin. Joukkueen maaliahneimpana pelaajana on tähän mennessä kunnostautunut kolme osumaa viimeistellyt Aleksis Lehtonen.

– Derbyt on kesän hienoimpia tapahtumia ja tällä kertaa itselle lisämaustetta tuo vielä oma kasvattajaseura sekä hyvät ystävät siellä vastapuolella. Meidän jengi huokuu itsevarmuutta hieman haastavamman edellisen matsin jälkeen ja kentällä nähdäänkin varmasti yhä nälkäisempi JJK, B-junioreista saakka JJK:ssa pelannut Vertti Lepo toteaa JJK:n verkkosivuilla.

Komeettojen kausi käynnistyi keväällä komeasti, kun joukkue kukisti Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa jalkapallon Ykkösessä pelaavan Lappeenrannan PEPO:n. Komeettojen tie kuitenkin tyssääntyi seuraavalla kierroksella, kun Ykkösessä niin ikään pelaava Järvenpään Palloseura päätti jyväskyläläisjoukkueen cup-taipaleen. Kakkosen sarjakausi ei toistaiseksi ole käynnistynyt Komeetoilta aivan yhtä lennokkaasti, sillä kuuden pelatun taiston jälkeen joukkue majailee sarjajumbona kahden tasapelin ja neljän tappion saattelemana.

– Meillä on nuori joukkue, joka mukautuu koko ajan Kakkosessa vaadittavaan pelinopeuteen ja pelin taktisiin puoliin. Joukkueen identeettiä kuvastaa hyvin kova työnteko ja hyvä joukkuehenki. Tämä on meille prosessi, jossa pyrimme kehittymään koko ajan. Kahdesta edellisestä ottelusta olemme saaneet molemmista tasapelit tilille, mutta tietenkin haluamme voittaa pelejä, Komeettojen päävalmentaja Babatunde Wusu kommentoi torstain paikallisderbyn kynnyksellä.

Joukkueet kohtasivat toisensa keväällä pelatussa harjoitusottelussa, jolloin JJK oli parempi 4–0-lukemin. JJK:n riveissä aktiiviurallaan mainetta niittänyt Wusu odottaa tulevasta kohtaamisesta tunnelmallista kamppailua, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

– Tarkoituksemme on pystyä esittämään hyvää peliä, mutta samaan aikaan ei voi unohtaa myöskään työntekoa. Joukkueen tulee kyetä ottamaan vastuu omista tekemisistään kentällä. Uskon, että molemmat joukkueet haluavat tarjota yleisölle hyvän esityksen, Wusu toteaa lopuksi.

JJK Jyväskylä–Komeetat Harjun stadionilla torstaina alkaen kello 19.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut