Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK:n Jair Silvalle ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – seura purki sopimuksen

Helsingin jalkapalloklubi on purkanut Jair Tavares Silvan, 27, sopimuksen maanantai-iltana. HJK:n tiedotteessa kerrotaan, että brasilialainen on saanut seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

HJK kuuli asiasta maanantaina median välityksellä ennen Suomen Cup -otteluaan VPS:ää vastaan ja poisti pelaajan välittömästi kokoonpanostaan. Ottelun jälkeen seura kuuli Silvaa sopimuksen purku-uhasta, jonka jälkeen sopimus purettiin välittömästi.

Tuomiosta uutisoi aiemmin Iltalehti. Lehden mukaan teko tapahtui vuonna 2016, jolloin 12-vuotias uhri oli lähestynyt pelaajaa sosiaalisessa mediassa, ja he olivat tavanneet jalkapallokentällä. Uhrin mukaan Silva oli kehunut häntä kauniiksi, suudellut ja yrittänyt laskea hänen housujaan samalla koettaen kosketella. Brasilialainen kielsi koskettaneensa 12-vuotiasta seksuaalisella tavalla. Hän myönsi suudelman, mutta sanoi sen tapahtuneen uhrin aloitteesta.

Iltalehden mukaan käräjäoikeus totesi, että Silvan menettely oli luonteeltaan seksuaalista. Raskauttavana pidettiin, että brasilialainen oli tietoinen uhrin iästä. Ehdollisen vankeustuomion lisäksi Silva määrättiin maksamaan uhrille korvauksia 1 500 euroa sekä korvaamaan valtiolle oikeudenkäyntikulut.

Silva pelasi HJK:ssa toista kauttaan. Käräjäoikeuden tuomio annettiin jo edellisvuoden huhtikuussa, ja seuran mukaan Silva oli salannut oikeusprosessin sopimusneuvotteluissa.

HJK kieltäytyy kommentoimasta tällä hetkellä enempää.

Silva on edustanut Suomessa myös Ilvestä sekä AC Oulua.