Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Tasa-arvovaltuutettu selvittää häirintätapausta Olympiakomiteassa

Tasa-arvovaltuutetulla on selvitettävänä Suomen Olympiakomiteaa koskeva häirintätapaus, uutisoi Helsingin Sanomat tiistaina.

– Meillä on yksi häirintää koskeva asia ollut täällä selvittelyssä. En yksilöi sitä sen tarkemmin, mutta ratkaisu on tulossa ulos lähiaikoina, kertoi tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara HS:lle.

– Kyseessä pitää olla tasa-arvolain tarkoittama eli seksuaalinen tai sukupuoleen perustuva häirintä, jolloin meillä on toimivaltaa sitä käsitellä.

– Meillä on toimintatapa, että häirityn tai syrjityn henkilön täytyisi olla meihin yhteydessä ja pyytää, että selvitämme asiaa.

Olympiakomitea on ollut tänä vuonna aiemminkin esillä häirintätapausten takia. Maaliskuussa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki erosi tehtävistään häirintäkohun vuoksi. Myös painonnostaja ja Olympiakomitean hallituksen entinen urheilijajäsen Anni Vuohijoki joutui häirintäepäilysten kohteeksi.

Tuorein häirintäilmoitus päätös julkaistiin maanantaina, kun kamppailulajien yhteinen kurinpitovaliokunta hylkäsi nyrkkeilijä Jonna Hakkaraisen tekemän ilmoituksen hänen kokemastaan epäasiallisesta käytöksestä. Tapausta ei otettu tutkittavaksi vedoten seitsemän päivän ilmoitusaikaan.