Honka yllätti, KuPS:n 31. peräkkäisen tappiottoman liigaottelun putki poikki

Honka tuli, näytti ja voitti, ensin häikäisevästi hyökäten sekä sitten betonimaisesti puolustaen tihkusateisena lauantaina. HJK:n kanssa tiukimmin mestaruutta tällä erää tavoitteleva KuPS joutui yllätetyksi Espoossa, kun Honka löi sen 2–0. Samalla kuopiolaisten ennätysmäinen 31. peräkkäisen tappiottoman liigapelin putki päättyi.

– KuPS oli ensimmäinen, joka pakotti meidät puolustamaan syvällä pitkiä aikoja, Hongan Duarte Tammilehto tunnusti.

– Loimme paikat, olimme tehokkaita. Myös kontrollimme puolustamalla toimi. Heillä oli pallon hallintaa, meillä kokonaisuudessa pelin, Tammilehto jatkoi.

Honka iski huipputehokkaasti, vain vartti, ja se johti Agon Sadikun rynnäkkömaalilla sekä kulmapotkua seuranneella Rui Modeston takanurkkasijoituksella.

Savolaisvieraat toipuivat alun shokkityrmäyksestä nopeasti, mutta kotijoukkue taitoi puolustamisen liukkaalla ja nopealla kentällä.

KuPS loi pari loistavaa kavennustonttia, vaan Hongan rivit eivät repeilleet, ja pelastukset tehtiin viimeistään Maksim Rudakovin maaliviivalta.

Toisella jaksolla KuPS haki riskillä. Ottelua seurannut 1 058 katsojan kokoinen yleisö totesi, että ensin Edmund Arko-Mensah ja sitten Sadiku olivat onnistua johdon kasvattamisessa kolmen maalin kokoiseksi.

– He tekivät maalit, sitten jahtasimme heitä. Tänään ei vain ollut meidän päivä. Välillä käy näin, KuPSin valmentaja Simo Valakari kiteytti liki kolmen viikon ottelutauon päättymistä tappioon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut