Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anttila niukasti toiseksi frisbeegolfin Euroopan kiertueella

Niklas Anttila, 20, saavutti avoimen luokan kakkossijan frisbeegolfin Euroopan kiertueen osakilpailussa Tukholman Järvassa. Kuopiolainen pelasi kolme kierrosta par 61 -radalla yhteensä 162 heitolla (21 alle parin).

Rata on valittu useita kertoja maailman parhaaksi, sillä se haastaa pelaajaa todella monipuolisesti. Muun muassa suurin osa koreista on rinteessä, mikä vaatii heittäjältä täydellistä kiekonhallintaa lähestymisissä.

Frisbeegolfpiireissä Anttilaa pidetään yhtenä parhaista juuri tällä osa-alueella, ja kuopiolainen sanookin, että kenttä oli hänelle suotuisa.

– Ei tarvinnut heittää niin pitkälle, ja kyse oli juuri kiekkokontrollista. Tykkäsin, kun ei ollut liian heppo tai vaikea.

Anttila pelasi ailahtelevan kevään Yhdysvalloissa, mutta Oulusta tuli viikko sitten kotimaisen kiertueen kilpailun voitto ja hallitsevan Euroopan mestarin heitto alkaa kulkea urillaan.

– Sama homma kuin viime vuonna: kun kesä etenee, peli kulkee paremmin, hän summasi.

Norjalaiset heittivät hyvin

Anttila lähti päätöskierrokselle tasatuloksessa –14 yhdessä Knut Hålandin kanssa. Norjalainen räväytti sunnuntaina kuusi birdietä ensimmäiselle seitsemälle väylälle, eikä suomalaiselta löytynyt lopussa tarvittavaa kirivaihetta.

– En mä tyytyväinen ole. Pari puttia sinne jäi, millä olisin voinut pelin tasottaa, Anttila harmitteli.

Vuonna 2017 ammattilaiseksi siirtynyt Håland selvisi turnauksen ilman bogeyja ja otti uransa ensimmäisen A-tasoisen voiton kahden heiton erolla suomalaiseen (–23). Norjan Öyvind Jarnes ja Ruotsin Emmanuel Bengts (–15) nousivat viimeisellä kierroksella kolmansiksi.

Muista suomalaisista parhaiten pelasi Miro Marttila (–12), joka kipusi kuudenneksi.

Naisissa maailmanlistan ykkönen Viron Kristin Tattar (+6) nousi viimeisellä kierroksella voittoon ohi ruotsalaisen Sofie Björlycken (+10). Tattar on ollut palkintopallilla jokaisessa kilpailussaan tänä vuonna.

Silva Saarinen (+19) taisteli neljänneksi ja hävisi kolmossijan vain yhdellä heitolla.