Halo-turvakaari pelasti Silverstonessa Zhoun ja F2-kuljettaja Nissanyn hengen – kisavoiton napannut Carlos Sainz ylisti FIA:n turvallisuustoimia

Formula-autojen varustukseen vuodesta 2018 lähtien kuulunut halo-turvakaari osoitti arvonsa sunnuntaina Britanniassa Silverstonen radalla, kun Alfa Romeon kiinalaiskuski Guanyu Zhou ja F2-sarjan Roy Nissany selvisivät vammoitta vaarallisista kolareista.

F1-sarjan tulokaskuski Zhoun auto pyöri avaussuoralla ylösalaisin ulos radalta ja törmäsi lopulta kovalla vauhdilla ratavalliin. Kuljettajien päätä suojaava halo-turvakaari oli pelastanut F2-kisassa Nissanyn elämän vain joitakin tunteja aiemmin, kun Dennis Haugerin auto pomppasi radan viereiseltä nurmikaistaleelta Nissanyn auton päälle.

Haugerin ja Nissanyn onnettomuus muistutti viime vuonna Monzan F1-kisassa nähtyä tilannetta, jossa Max Verstappenin auto nousi yhteentörmäyksen jälkeen Lewis Hamiltonin ajokin päälle.

Kansainvälisen autoliitto FIA:n pitkäaikaisen kilpailujohtajan, vuonna 2019 kuolleen Charlie Whitingin kehittelemä turvakaari sai ensimmäisinä vuosinaan kritiikkiä F1-väeltä, mutta Silverstonen kisan jälkeen kuljettajat ylistivät titaniumista tehtyä keksintöä.

– Olin uskomattoman iloinen, kun näin Zhoun tulevan autostaan ilman suurempia ongelmia. Olin shokissa, kun näin kilpailun jälkeen, mitä oli tapahtunut, Silverstonessa F1-uransa avausvoiton ottanut Carlos Sainz sanoi.

– FIA pelasti tänään (sunnuntaina) kaksi ihmishenkeä. He (FIA) ovat tehneet upeaa työtä lajin turvallisuuden eteen, ja rakastan tätä lajia siitä syystä, Ferrari-kuski jatkoi.

Russell kiitti lääkintäryhmää

Zhoun kolarissa osallisena ollut George Russell riensi heti kiinalaiskuskin luokse, kun britin oma Mercedes oli pysähtynyt radan varteen.

– Se (kolari) oli pelottavin asia, jonka olen elämässäni nähnyt. Kaikki kunnia järjestäjille ja lääkintäryhmälle heidän nopeasta reagoinnistaan. Hän (Zhou) oli jumissa autossaan, enkä pystynyt tekemään asialle mitään, Russell kertoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut