Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palloliitto lätkäisi sakkoja liigaseuroille – helsinkiläiset saivat eniten

Palloliiton kurinpitovaliokunta ja kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja niputtivat liiton verkkosivuilla miesten jalkapalloliigan viime aikojen kuulumiset. Kesä-heinäkuun tapahtumien johdosta sakkoja saivat Helsingin Jalkapalloklubi, Helsingin IFK, Vaasan Palloseura ja AC Oulu.

HJK:n kannattajat toivat 18. kesäkuuta AC Oulua vastaan pelattuun otteluun ja käyttivät siellä useita pyroteknisiä tuotteita. Erotuomari joutui keskeyttämään ottelun kahdesti järjestyshäiriöiden takia. HJK sai 3 000 euron sakot.

Myöhemmin samana päivänä Töölön jalkapallostadionilla savusi HIFK:n ja VPS:n ottelussa.

– Pyroteknisten tuotteiden runsaan käytön lisäksi kannattajat ovat ampuneet kynttilämallisia ilotulitteita kentän ja muiden katsomoidenkin suuntaan, Palloliitto kertoi.

Lisäksi yksi HIFK:n kannattaja juoksi kentälle, ja yksi VPS:n kannattaja laskeutui kentän ja katsomon väliselle alueelle.

Talousvaikeuksista kesän aikana kertonut HIFK köyhtyi 3 500 euron sakon verran. VPS sai 600 euron rapsut.

Paukkupommeja stadionin välittömässä läheisyydessä

Heinäkuun 2. päivä oli AC Oulun kannattajien vuoro leikkiä pyroteknisillä tuotteilla ennen VPS-kotiottelua.

– AC Oulun kannattajat ovat asettaneet ainakin yhden savun palamaan stadionin muurin päälle. Kannattajat ovat myös heittänet stadionin sisäpuolelle, muurin ja pelikentän väliselle alueelle, palavan soihdun sekä kaksi paukkupommia. Lisäksi stadionin välittömässä läheisyydessä on räjäytetty kaksi paukkupommia, Palloliitto kertoi.

AC Oulu sai 2 000 euron sakot.

VPS:n kannattajat kasvattivat seuran sakkosummaa 500 eurolla 9. heinäkuuta, jolloin kannattajakatsomossa olleet katsojat huutelivat epäasiallisesti IFK Mariehamnin pelaajalle.

– Ilmoituksen mukaan huutelu on ollut jatkuvaa ja loukkaavaa, ja se on kohdistunut tietyn pelaajan henkilökohtaisiin asioihin, Palloliitto kertoi.

Lyönti joukkueenjohtajan kasvoihin

Lisäksi Palloliitto avasi peliviheriöllä ja sen lähistöllä tapahtuneita pelaajien ja taustajoukkojen rettelöitä.

Palloliitto katsoi FC Lahden Alan Henriquen saaman kahden ottelun lisäpelikiellon aikaisemman ratkaisukäytännön mukaiseksi. Henrique sai punaisen kortin 22. kesäkuuta Interiä vastaan ja jatkoi epäasiallista sekä uhkaavaa käytöstä erotuomarikopin luona.

Samojen joukkueiden kohtaamisessa 2. heinäkuuta sattui ja tapahtui jälleen. Interin valmentaja Xavier Calabuig poistettiin tekniseltä alueelta ja löi FC Lahden joukkueenjohtajaa kasvoihin. Calabuig sai kolmen ottelun toimitsijakiellon automaattisen ulosajoa seuranneen rangaistuksen lisäksi.

HIFK:n Beto Pimparel käyttäytyi epäasiallisesti 4. heinäkuuta kotiottelussa Ilvestä vastaan ja sai punaisen kortin. Maalivahti jatkoi kritisointiaan ulosajon ja vielä ottelun jälkeen. Hän sai yhden ottelun lisäpelikiellon. Myös maalivahtivalmentaja Roberto Rivelino soitti suutaan tilanteessa ja sai varoituksen.