Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zarokostasin lisäaikamaali piti Hakan pisteputken elossa VPS:n kustannuksella

Vaasan Palloseura oli ottaa lauantaina ensimmäisen kotivoittonsa tämän kauden jalkapalloliigassa. VPS johti vielä toisen puoliajan lisäajalla maalein 3–2, mutta Valkeakosken Hakan kreikkalaiskärki Stavros Zarokostas toi vieraat tasoihin viimeisellä minuutilla.

Tasapeli varmisti myös sen, että Hakan pisteputki venyi kuuden ottelun mittaiseksi. Valkeakoskelaiset ovat hävinneet viimeksi toukokuussa.

– Näemmä pitää tehdä pelissä kolme maalia, että saa jotain irti. Nostimme lopussa riskitason maksimiin, kun ei ollut hävittävää. Tasuriin pitää olla tyytyväinen, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio summasi.

Tete Yengi vei terävällä laukauksellaan VPS:n johtoon jo 4. peliminuutilla. Donaldo Ackan ja Lee Erwinin maaleilla Haka kuitenkin käänsi pelin edukseen ennen kuin pelikello oli ylittänyt puolta tuntia. Maalipörssiä johtava Erwin on tehnyt maalin viidessä peräkkäisessä pelissä.

VPS:n maalipaikat olivat avauspuoliajalla vähissä, mutta vaasalaiset tulivat tasoihin vielä ennen taukoa, kun hyökkääjä Kalle Multanen viimeisteli tasoituksen pilkulta. Toisella puoliajalla Multanen puski illan toisellaan VPS:n johtoon Tyler Reidin keskityksestä.

VPS:n kotituska ei kuitenkaan helpottanut vieläkään, ja seitsemän kotipeliä ovat lihottaneet joukkueen pistesaldoa vain kahdella pisteellä.

– Meillä oli mahdollisuuksia tappaa peli toisella puoliajalla, ja voitto olisi maistunut. Kyllä viimeisessä maalissa oli ihan naurettavaa puolustamista, tuollaista maalia ei saisi tuossa tilanteessa päästää, VPS-luotsi Jussi Nuorela harmitteli.