Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fernando Alonso jättää Alpinen ja siirtyy Aston Martinille

Espanjalainen formulaylpeys Fernando Alonso jättää Alpine-tallin ja siirtyy Aston Martinille monivuotisella sopimuksella ensi vuodesta alkaen.

Perjantaina Unkarin gp:ssä 41-vuotissyntymäpäiviään juhlinut kaksinkertainen maailmanmestari korvaa tallissa saksalaisen Sebastian Vettelin. Nelinkertainen maailmanmestari Vettel ilmoitti viime viikolla vetäytyvänsä formula 1:stä kuluvan kauden lopussa.

Aston Martin -tallin omistaa kanadalainen miljardööri Lawrence Stroll, jonka poika Lance ajaa tiimin toista autoa.

– Olen tuntenut Lawrencen ja Lancen monta vuotta, ja on hyvin ilmeistä, että heillä on kunnianhimoa ja halua menestyä formula 1:ssä, sanoo Alonso Aston Martinin tiedotteessa.

Maailmanmestaruutensa vuosina 2005 ja 2006 voittanut Alonso on innostunut ja ylpeä uudesta työnantajastaan.

– Tiimi on selvästi sitoutunut ja töitä tehdään voitto mielessä. Aston Martin on yksi formula 1:n jännittävimmistä ja mielenkiintoisimmista talleista, Alonso arvioi.

Sunnuntaina Unkarin GP:ssä kahdeksanneksi ajanut Alonso on tällä hetkellä maailmanmestaruustaistossa sijalla kymmenen.

– Minulla on edelleen nälkää ja kunnianhimoa taistella ollakseni kärjessä, ja haluan olla osa organisaatiota, joka on sitoutunut oppimaan, kehittymään ja menestymään, hän sanoo.

– Aion voittaa uudelleen F1:ssä, ja siksi minun on tartuttava tilaisuuksiin, jotka tuntuvat minusta oikealta.