Kommentti | MM-rallin huoltoparkissa huokaistiin helpotuksesta: virtahepo on poistunut olohuoneesta

Venäläinen Nikolay Gryazin on ollut Jyväskylän MM-rallissa kuin virtahepo olohuoneessa. Hänen läsnäolonsa on koettu ongelmaksi Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan takia, mutta rallin MM-sarjan päättävät tahot ovat olleet ikään kuin ongelmaa ei olisi olemassa.

Virtahepo nimeltä Gryazin on nyt poistunut rakennuksesta. Hän ajoi Skodansa katolleen Rannankylän testierikoiskokeella torstaina. Skodan turvakehikko vaurioitui niin pahoin, että hän ei pysty osallistumaan Jyväskylän MM-ralliin.

Monet ovat Suomessa vaatineet, että venäläiset kuljettajat eivät saisi osallistua Jyväskylän MM-ralliin. Tätä mieltä on ollut muun muassa rallin pääsponsori Secto Automotive. Jyväskylän MM-rallin järjestäjä ei ole kuitenkaan voinut estää Gryazinia osallistumasta, koska Kansainvälinen autoliitto FIA on hyväksynyt hänen ilmoittautumisensa.

Jyväskylän MM-rallin huoltoparkissa oltiin torstaina helpottuneita. Gryazin ratkaisi venäläisiä rallikuljettajia koskevan poliittisen ongelman ulosajollaan. Helpotuksesta huokasivat FIA ja AKK, rallin MM-sarjan promoottori, Skoda Motorsport ja sen tukema rallitalli Toksport sekä Jyväskylän kaupunki. Heille kaikille Gryazinin osallistuminen Jyväskylän MM-ralliin on tuonut viime päivinä runsaasti negatiivista julkisuutta.

Jyväskylän MM-rallissa ajaa myös toinen venäläinen kuljettaja. Vitalii Antonov ajaa pikkuluokan Renault Clioa, eikä ole esillä julkisuudessa. Gryazin sitä vastoin olisi ollut esillä tv-lähetyksissä ja mahdollisesti jopa palkintopallilla rallin jälkeen.

Antonov muuten osallistui Yläkemijoen Urheiluautoilijoiden järjestämään rallikilpailuun Vanttauskoskella 26. maaliskuuta 2022. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022. Eipä tullut tuokaan kenenkään mieleen ennen kuin raja Venäjälle avautui heinäkuussa. Vasta sitten venäläisistä Suomessa tuli eettinen ja poliittinen ongelma.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut