Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saga Andersson aloittaa seiväsmitalin kirkastamisen

Seiväshyppääjä Saga Anderssonilla on selvä suunnitelma Joensuussa järjestettäviin Kalevan kisoihin. Hän aikoo panna ahtaalle lajin suomalaishuiput Wilma Murron ja Elina Lampelan.

MM- ja olympiafinalisti Murto on kahminut neljä SM-kultaa peräkkäin. Lampelalla on kaksi peräkkäistä SM-hopeaa.

Urakka alkaa tänään kello 16 naisten seipään karsinnassa. Loppukilpailu on huomenna.

– Minulla on kolme pronssia, joten olisi kiva, että saisin täältä kirkkaamman mitalin, Andersson kertoi eilen Kalevan kisojen ennakkotilaisuudessa.

Hän taivutti kesäkuussa ennätyksekseen 445 Sipoossa ja ylsi samaan pari päivää myöhemmin Espoossa. Edellinen ennätys 442 oli peräti viiden vuoden takaa, joten 22-vuotiaan urheilijan uralla junnaaminen on tuntunut ikuisuudelta.

Andersson karahti MM-kilpailuissa Eugenessa karsintaan, mutta vain niukasti. Siellä hän ylitti 435 ja oli lähellä ylitystä korkeudessa 450.

– Pitää saada varmuutta hyppyihin. On ollut huonompia treenejä MM-matkan jälkeen, mutta nyt viime treenit ovat olleet vähän parempaa. Lähden kilpailuihin luottavaisin mielin, espoolainen tuumi.

"Päätähtäin on ollut EM-kilpailuissa"

Andersson palasi muistoissaan ensimmäisiin Kalevan kisoihinsa, joita myös edelsi kiireinen jakso.

– Ensimmäisissä Kalevan kisoissani 2016 olin tullut juuri Tbilisistä ja olin vähän sekaisin, Andersson naurahti ja viittasi neljännen sijan tuoneisiin nuorten EM-kilpailuihin.

Tänä kesänä kutsu MM-kilpailuihin teki urheilijan kesästä suunniteltua kiireisemmän. Kalevan kisojen jälkeen edessä ovat EM-kilpailut Münchenissä.

– Oli päätetty, että treenataan kovaa, mutta sitten tulikin yllätyslähtö MM-kilpailuihin. Nyt on jälleen treenattu kovaa. Päätähtäin on ollut EM-kilpailuissa.

Päivän kilpailut Joensuussa alkavat kello 10.45. Miesten ja naisten 100 metrin alkuerien jatkoksi illalla kisataan kiihkeät finaalit. Myös esimerkiksi 1 500 metrillä ja miesten seiväshypyssä päästään jakamaan mitalit jo tänään. Miesten ja naisten 400 metrillä kisataan alkuerät.