Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vermon Derby-karsinnat tarjosivat suosikkivoittajia ja yllätyksiä

Vermossa ravattiin tasoltaan vuoden kovimmat keskiviikkoravit, kun ohjelmassa oli nelivuotiaiden lämminveristen ikäluokkakilpailun Derbyn karsinnat. Suurimmat etukäteissuosikit olivat odotetun vahvoja, mutta yllätyksiäkin nähtiin.

Ikäluokan kärkinimet Dusktodawn Boogie, Shackhills Twister ja El Jetpack olivat karsintakohteissaan odotetun väkeviä, kun jokainen otti ykköstilan keulapaikalta leikittelevällä tyylillä.

Kenneth Danielsenin suojatti Dusktodawn Boogie kulki kovaa, ja sen voittotulos 1.13,5akp jäi vain kymmenyksen tammojen Suomen ennätyksestä. Danielsenin talliin tuli lähdöstä täyspotti, kun tallikaveri Speedy Norwegian nappasi toisen loppukilpailupaikan.

Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Sahara Flames löysi huippukuntonsa kreivin aikaan. Santtu Raitalan kuskaama tamma veti innokkaana muiden edellä ja hallitsi lähtöä maaliin saakka. Tamman voitto herkisti hoitaja Annika Aallon.

– Tapion kanssa on viimeiset pari viikkoa tehty ihan kaikki mahdollinen tamman eteen niin hyvin kuin on osattu, ja nyt se oli tuollainen. Voi kun tamma pysyisi yhtä hyvänä, niin olisi kiva osallistua finaaliinkin, Annika Aalto toivoi.

Hannu-Pekka Korven valmennukseen alkukesästä siirtynyt BWT Gazeau ei ollut vielä Suomessa täysosumaan pystynyt, mutta sellaisen ori nappasi todella maukkaaseen paikkaan Ari Moilasen ajamana. Moilanen ajoi loppukilpailuun myös Time Matchin.

Timo Nurmoksen huipputallista karsintoihin osallistui kaksi ravuria. El Jetpack voitti lähtönsä, tallikaveri Velvet Gold seurasi takaa toiseksi.

Christa Packalénin valmentama Kiikku's Giant esitteli kirivoimaansa ja löi Hannu Torvisen ohjastamana suosikki Magic Madonnan ja Pekka Korven.

Kaksi parasta pääsi jokaisesta karsintakohteesta finaaliin. Loppukilpailuun mainittujen lisäksi etenivät myös Stonecapes Ulrica ja MAS For You.

Karsintavoittajat palkittiin 10 000 eurolla. Kolmas päivä syyskuuta Vermossa ravattavassa finaalissa voittajaa odottaa 120 000 euron rahapotti.