Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herola voittoon yhdistetyn kesä-gp:ssä – nuori Korhonen hienosti hopealle debyytissään

Suomi aloitti yhdistetyn kesä-gp:n henkilökohtaiset kisat hienosti sunnuntaina Saksan Oberwiesenthalissa, kun Ilkka Herola otti voiton miesten kisassa ja nuori Minja Korhonen taisteli toiseksi naisten kisassa.

Herola oli mäessä kolmas ja 10 kilometrin hiihdossa vauhti oli tutun hyvää. Saksan Johannes Rydzek taipui suomalaistähdelle lopulta 3,6 sekuntia.

– Hyppy oli ihan onnistunut, vaikka alastulon kanssa jäikin tekemistä. Hiihdossa aika tasavauhtinen punnerrus, ja taktiikka toimi tällä kertaa riittävän hyvin ja sain pidettyä muut takana. Pitää olla tyytyväinen, tästä on mukava jatkaa, Herola totesi Hiihtoliiton haastattelunauhalla.

– Minjalle erityismaininta hienosta kansainvälisestä avauksesta henkilökohtaisella tasolla, ei oikein tuon paremmin olisi voinut homma lähteä käyntiin.

Todellakin, Korhoselle, 15, kansainvälinen debyytti henkilökohtaisissa kisoissa toi hienon tuloksen. Korhonen oli mäen jälkeen kärjessä ja viiden kilometrin hiihdossakin hän oli kolmanneksi nopein. Voitto karkasi vain 2,9 sekunnilla Slovenian Ema Volavsekille.

– Kisahyppy oli onnistunut. Hiihtoon mietittiin tarkasti taktiikkaa ja se onnistui hyvin. Tästä on kiva jatkaa kesäkiertuetta ja tulevaa kautta, Korhonen iloitsi tiedotteessa.