Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maajoukkuelibero Laaksonen haluaa palauttaa salolaisen LP Viestin naisten lentopallossa takaisin menestystielle – "Viime kausi oli pettymys"

LP Viestin liberopelaaja Netta Laaksonen myöntää kirvelevän tosiasian: menestykseen tottunut salolaisjoukkue pettyi viime kaudella lentopallon naisten Mestaruusliigassa pahasti.

LP Viesti jäi kauden SM-mitalipeleissä tyhjin käsin neljänneksi. Sijaluku kelpaisi monelle seuralle, mutta historiassaan kymmenen naisten Suomen mestaruutta voittanutta Viestiä himmeä pistesija lohdutti vähänlaisesti.

– Viime kausi oli pettymys, ei sitä voi kieltää. Olemme siitä sisuuntuneita. Mitaleille on päästävä, Suomen maajoukkueessa kesällä EM-kisapaikan hankkinut Laaksonen sanoo.

Kilpailu naisten kotimaisella huipulla on kiristynyt. Viime kauden Suomen mestari Kuusamo on tullut huipulle mitä ilmeisimmin jäädäkseen.

– Kuusamo on kova vastustaja, 173-senttinen Laaksonen korostaa ja lisää ennakkosuosikkien joukkoon myös Hämeenlinnan ja LP Kangasalan.

Mestaruusliiga alkaa ensi perjantaina LP Viestin kotiottelulla kuopiolaista Puijo-Wolleyta vastaan.

EM-lopputurnauspaikka oiva käyntikortti

Kotimainen naisten Mestaruusliiga sai ennen sarjakauden alkua miesten pääsarjan tavoin oivan myyntivaltin.

Suomen naisten maajoukkue raivasi elokuussa tiensä kolmannen kerran peräkkäin ja kautta aikojen viidennen kerran tiensä karsinnoista EM-lopputurnaukseen.

Suomi sijoittui EM-karsintalohkossaan Tshekin jälkeen toiseksi. Tshekki voitti molemmat karsintakohtaamiset ja osoitti, että Suomella on Euroopan kärkijoukkueiden seuraan vielä matkaa.

– Yritimme rikkoa Tshekin passitempoa syötöillämme, mutta emme siinä onnistuneet. Tshekillä on hyviä pelaajia jokaisella pelipaikalla, Laaksonen kehuu.

Hänellä on LP Viestin kanssa sopimus alkavasta kaudesta. 21-vuotias maajoukkuepelaaja tähyilee sen jälkeen Eurooppaan, ulkomaan kentille.

– Tähtäimeni on ulkomailla. Vaihtoehtoisia seuroja on useampia, Laaksonen laskeskelee.

Vastoinkäymisiä valmistautumisessa

LP Viestin valmistautuminen mestaruusliigakauteen ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä serbialaisen yleispelaajan Aleksandra Petrovicin sopimus purkautui vain viiden viikon jälkeen. Lisäksi passari Saana Virtanen ja ukrainalainen keskipelaaja Kseniia Puhach ovat olleet loukkaantuneiden kirjoissa.

LP Viestin päävalmentajana vuosikausia menestystä takonut Tomi Lemminkäinen uskoo nuorentuneen salolaisjoukkueen menestyspotentiaaliin. Maaliskuussa 41 vuotta täyttänyt ukrainalaispassari Viktoriia Tuchashvili lopetti uransa, mutta korvaajiksi ovat tyrkyllä nuoret Virtanen ja Julia Junila.

– Heillä on yhteensä vähemmän ikää kuin viime kauden ykköspassarillamme yksin, Lemminkäinen havainnollistaa.

Täksi kaudeksi hankitulta 184-senttiseltä hollantilaiselta yleispelaajalta Dagmar Boomilta, 22, odotetaan Salossa paljon.

LP Viesti hakee menestystä kuitenkin saumattomasti toimivalla joukkuehengellä.

– Hyvältä näyttää. Meillä on aika nuori joukkue, jossa on toisaalta tuttuja kasvoja. Sen valttina ovat juuri nuoruuden into ja taistelutahto, Lemminkäinen kiteyttää.