Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Topi Raitanen palasi lenkkipoluille – menestys tuo rauhaa harjoitteluun

Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen aloitti tällä viikolla harjoittelun kohti tulevaa yleisurheilukautta. Koronatartunnan ja viikon Kreikan matkan myötä Raitanen piti juoksemisesta pidemmän tauon kuin koskaan aiemmin urallaan.

Harjoittelun välissä Raitanen piipahti asuinkaupunkinsa Jyväskylän mitalikahveilla keskiviikkona.

– Vielä ei ihan täysillä voi treenata. On niin pitkä tauko alla, että on lähdettävä maltillisesti liikkeelle. Viikko viikolta määriä kuitenkin lisätään, Raitanen kertoi STT:lle.

Vaikka tauko oli Raitasen mittapuulla pitkä, on EM-tittelistä kulunut silti aikaa vain reilun kuukauden verran. Miten ihmeessä vuodesta 2016 lähtien Jyväskylässä asunut Raitanen saa ladattua itsensä treenivireeseen, kun syksyn kaamos valtaa Raitasenkin harjoittelureitit?

– Tästä duunista minä tykkään, juuri tällaisesta päivittäisestä tekemisestä. Haluan haastaa itseäni, ja sitten on kiva nähdä, kuinka vauhdit kasvavat kuukausi kuukaudelta, Raitanen totesi.

Menestys tuo taloudellista turvaa

Münchenin EM-kultamitalin myötä Raitanen voi keskittyä entistä paremmin työhönsä. Vanhat yhteistyökumppanit jatkavat Raitasen mukana ja kehitteillä on myös uusia kuvioita.

– On tässä jotain juttuja aluillaan. Varmasti on merkitystä, miten ihmiset tunnistavat ja yrityksille tulee oma brändi tutuksi. Luulen, että jotain hyvää menestys vielä poikii, Raitanen kommentoi.

– Se tuo rauhaa, että voi pari vuotta keskittyä vain siihen, että saa itsestään parhaan irti kesän kisoissa.

Ensi kesänä juostaan jälleen MM-mitaleista, tällä kertaa Budapestissa. Raitasen tähtäin on kuitenkin jo kesän 2024 olympialaisissa Pariisissa.

– Isoin tavoite on ehdottomasti Pariisissa. Siellä on tarkoitus olla uran parhaimmassa kunnossa. MM-kisoissa toki haluan finaaliin ja sieltä sitten saa sen tuloksen, minkä ansaitsee. Mitään tarkempaa tavoitetta ei kuitenkaan Budapestiin ole, Raitanen summasi.

– Ensi kesän yksi tavoite on rikkoa oma ennätys (8.16,57). Maailman tasolla jos haluaa top6-sijoituksia tai jopa parempia, niin se vaatii alle 8.10:n aikoja.