Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armand Duplantis kiittää urastaan isäänsä – "On upeaa, kun voimme jakaa menestyksen yhdessä"

Olympiavoittaja ja ME-hyppääjä Armand Duplantis kiittää menestyksestään ja seiväshyppyurastaan isäänsä Greg Duplantista tuoreessa dokumenttielokuvassa. Dokumentissa Born to fly (lentämään syntynyt) Duplantis kertoo, ettei hän osaa kuvitella uraansa muuten kuin isänsä valmennuksessa.

– En tiedä, mitä tekisin ilman isääni, Duplantis tiivistää isänsä merkityksen.

Isä Greg sanoo dokumentissa, että hän elää tällä hetkellä poikansa menestyksen mukana. Armand määrittele asian toisin.

– En tiedä, onko se ihan niin. Hän on pikemminkin erittäin ylpeä saavutuksistani ja kuljemme tätä matkaa yhdessä, Duplantis muotoilee asian.

– En olisi nykyisessä asemassani ilman isääni, joten on upeaa, kun voimme jakaa menestyksen yhdessä. Olen saanut parhaan mahdollisen avun kehittyessäni maailman parhaaksi, ja se tekee tästä kaikesta niin hienon kokemuksen molemmille.

Helppo kuin Elton John

Armand "Mondo" Duplantis on 22-vuotiaana saavuttanut seiväshypyssä olympiavoiton sekä maailman- ja Euroopan mestaruudet. Maailmanennätyksen hän on hilannut nykyisiltä kilpakumppaneiltaan ulottumattomiin, 621 senttimetrin korkeuteen.

Greg Duplantis pyrki urallaan onnistumatta olympialaisiin. Hän hyppäsi ennätyksensä 580 vuonna 1993. Poikansa valmentajana hän on onnistunut paljon paremmin kuin hyppääjän urallaan.

Armand paljastaa, ettei yhteistyö isän kanssa ole ollut aina helppoa kaikesta menestyksestä huolimatta. Hän tunnustaa olleensa nuorempana varsin itsepäinen. Se kostautui 2017 MM-kisoissa Lontoossa, kun hän jäi loppukilpailussa yhdeksänneksi tuloksella 550. Aiemmin kesällä hän oli ylittänyt nuorten maailmanennätyksen 590.

– Dokumentin alussa olen teini-ikäinen ja minä tosiaan käyttäydyin joskus sen mukaan. Kuvittelin, että tiedän asiat paremmin kuin kukaan muu, Mondo muistelee.

– Isä sai siitä osansa, mutta meillä oli silti aina hyvät välit.

Isä tosin luonnehti jossain välissä, että yhteistyö pojan kanssa oli kuin olisi yrittänyt tulla toimeen Elton Johnin kanssa.

– Pitää paikkansa, Mondo nauraa.

– En tosin tiedä, millainen Elton John on, mutta osaan kuvitella, mitä isä tarkoitti. Minua oli vaikea käsitellä.

Tavoittamattomiin vastustajaa kunnioittaen

Armand Duplantis tunnetaan käytökseltään miellyttävänä ja myös helppona haastateltavana. Kehuja hän saa käytöksestään myös kilpakumppaneilta.

Hän kokee rauhoittuneensa menestyksen ansiosta.

– Jostain ihmeellisestä syytä menestys on opettanut minulle nöyryyttä, Duplantis pohtii.

– Joskus luulin olevani jotain, vaikken tosiasiassa ollut vielä saavuttanut mitään. Koin, ettei minun tarvitse säheltää mitään ylimääräistä, kun tuloksia tuli oikeasti.

Duplantis tarkoittaa nöyryydellä asiallista käytöstä ja muiden ihmisten kunnioitusta. Tavoitteensa hän on asettanut korkealle, eikä hän ujostele tuoda sitä julki.

– Pyrin seiväshypyssä muiden ulottuvilta. Tiedän, että pystyn siihen, jos pysyn terveenä ja haen kaikessa jatkuvasti rajojani. Haluan hypätä superkorkealta, Duplantis kertoi STT:n haastattelussa käydessään Suomessa.