Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aika-ajojen erikoismies Leclerc kaasutteli paalulle Singaporessa – jo yhdeksäs paalupaikka tällä kaudella

Formula ykkösten Singaporen gp tarjosi lauantaina MM-sarjakauden jännittävimmän aika-ajon. Paalupaikalle sunnuntain kilpailuun kaasutteli silti tuttu nimi, Ferrarin Charles Leclerc.

Jo kauden yhdeksännen paalupaikkansa ajanut Leclerc kukisti Marina Bayn märällä ja petollisella katuradalla toiseksi nopeimman kierroksen kaasutelleen Red Bullin Sergio Perezin vaivaisella 0,022 sekunnilla.

Jännitystä lisäsi Mercedeksen seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, joka oli lähellä kauden ensimmäistä paalupaikkaa, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan 0,054 sekuntia Leclerciä hitaampana.

Koko kärkikolmikko äimisteli märän radan yllätyksellisyyttä.

– Oli tosi, tosi liukasta, joten olen tosi, tosi onnellinen, voittaja Leclerc huokaisi kenttähaastattelussa.

Verstappen joutui jättämään kesken

Trillerimäisen aika-ajon huipensi MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Red Bullin Max Verstappen, joka ajoi viimeisellä nopealla vedollaan kaksi ensimmäistä stinttiä pohja-aikoihin, mutta sen jälkeen tallin johto liputti hänet yllättäen kesken kaiken varikolle.

Ensimmäisten arvioiden mukaan Red Bull -johdon tekemän ratkaisun syy olisi ollut se, että Verstappenin autossa oli liian vähän polttoainetta. Ennakoitua huonommasta lähtöruudustaan huolimatta Verstappen tulee sunnuntaina takaa lujaa ja voi jo Singaporessa varmistaa itselleen toisen peräkkäisen maailmanmestaruuden.

Aika-ajoa leimasi kyttäily, sillä kolmansia harjoituksia puolella typistäneen kaatosateen jälkeen Marina Bayn katurata oli varsinkin ensimmäisellä aika-ajojaksolla todella liukas. Aika-ajo-osiolla nähtiin liukastelua kuljettajalta jos toiseltakin.

Kuljettajat odottivat kilvan, että rata kuivuu. Vaihtelevassa säässä nopean vedon oikea ajoitus oli ratkaisevaa.

Bottaksen ajoitus meni pieleen

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen ajoitus Marina Bayn radalla meni pieleen, minkä 16:nneksi aika-ajossa jäänyt Bottas auliisti myönsi.

– Ajoitukseen meni tuo aika-ajo. Kun on vaihtelevat kelit, ajoitus on tosi tärkeää. Nyt se ei osunut ollenkaan kohdalleen, Bottas kertoi Viasportin haastattelussa.

– Kun rata oli kuivumaan päin ja piti yrittää nopeaa kierrosta, renkaat olivat loppu, Bottas murehti.

Hän on yltänyt hyvän alkukauden jälkeen MM-pisteille viimeksi kesäkuussa. Singaporessa odotukset olivat ennen aika-ajoa jo oraalla, sillä Bottas oli perjantain toisella harjoitusjaksolla lupaavasti seitsemäs.