Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sade ei latistanut Bottaksen tunnelmaa

Valtteri Bottas oli hyvillä mielin, vaikka sade sotki Suzukan F1-kilpailun perjantain harjoituksia. Bottaksella on Japanin gp:stä hyviä muistoja, sillä hän voitti kilpailun vuonna 2019.

– On hienoa olla taas täällä. Tämä on lempiratani, ja täällä on todella nautinnollista ajaa jopa märällä kelillä. Nautin, eikä tämä ollut huono päivä, Bottas sanoi.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja oli perjantain ensimmäisissä harjoituksissa yhdeksäs ja toisissa harjoituksissa kahdeksas. Bottas jäi avausharjoitusten kärkiajan ajaneesta Alpinen Fernando Alonsosta 1,721 sekuntia. Toisten harjoitusten nopein oli Mercedeksen George Russell, jonka ajasta Bottas jäi 1,798 sekuntia.

– Välillä olemme kamppailleet märissä oloissa, mutta tänään auto toimi melko hyvin. Kokeilimme uutta etusiipeä, jonka toimme tälle viikonlopulle, ja se toimi odotetusti.

Bottas oli tyytyväinen autonsa uuteen etusiipeen. Osa datasta jäi tosin saamatta sateen takia.

– Se antoi meille ehdottomasti vakautta nopeissa mutkissa, siltä minusta tuntui, Bottas sanoi.

Mercedes-kuskit kärjessä

Märässä säässä ajetun avausharjoituksen kakkonen oli Ferrarin Carlos Sainz ennen tallikaveriaan Charles Leclerciä.

Toisia harjoituksia hallitsi Mercedes, sillä Russell oli ykkönen ja tallikaveri Lewis Hamilton toinen. MM-sarjan kärkinimi Max Verstappen oli kolmas. Verstappen saattaa varmistaa maailmanmestaruuden Suzukassa.

Kuljettajat aloittivat harjoitukset märän kelin renkailla, mutta vaihtoivat välikelin renkaisiin sääolojen parannuttua. Ennusteiden mukaan lauantain aika-ajon aikana Suzukassa ei sada, mutta sunnuntain kisan aikana sateita saatetaan nähdä.

Toisten harjoitusten erikoisuudesta vastasi Williamsin Nicholas Latifi, joka viimeiseen shikaaniin tultaessa eksyi autonsa kanssa radalta.