Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Beach volleyn suomalaisparit tekivät historiaa Malediiveilla – "Neljä suomalaista laulamassa Maamme-laulua"

Suomen Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen voittivat sunnuntaina Malediiveilla päättyneen beach volleyn maailmankiertueen haastajaturnauksen. He kukistivat loppuottelussa Itävallan Katharina Schützenhöferin ja Lena Plesiutschnigin 21–16, 23–21.

– Käsittämätön turnaus. Niina ja Taru ovat esiintyneet kesän mittaan lupauksia antavasti ja oli oletettavaa, että jossain kohtaa palaset loksahtavat paikalleen. Silti osakilpailun voittaminen challenge-tasolla on todella kova juttu, päävalmentaja Toni Vahela kertoi tiedotteessa.

Sara Sinisalo ja Anniina Parkkinen täydensivät suomalaisjuhlat, kun he voittivat pronssiottelussa yhdysvaltojen Emily Stockmanin ja Megan Kraftin 21–18, 20–22, 15–13.

– Anniinan ja Saran veto täällä oli tarinan kirjoittamista parhaasta päästä. Ainut yhteinen turnaus heille tähän kesään. Sara ällistyttää koko biitsiyhteisöä. Toisaalta Anniina osoitti jälleen kerran olevansa huippu. Niin upeaa että palkintokorokkeella oli neljä suomalaista laulamassa Maamme-laulua, Vahela tunnelmoi.

Suomalaisparit kuittasivat muhkeat palkintorahat, kun voittajat saivat yhteensä 10 000 ja pronssimitalistit 7 000 dollaria palkintorahaa. Lisäksi tuliaisiksi kertyi runsaasti ranking-pisteitä.