Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meksikolaisia jalkapallon MM-turisteja käsketään jättämään tequila matkalaukusta

Jalkapallon miesten MM-lopputurnaus järjestetään marras-joulukuussa Qatarissa, jossa alkoholinkäyttö julkisella paikalla on kiellettyä. Meksikossa asiaan varaudutaan kieltämällä maasta kisoihin matkaavia faneja jättämään tequila kotiin.

Meksikolaiset ovat aina olleet yksi MM-kisojen värikkäimmistä ja intomielisimmistä kannatusjoukoista.

– Tykkäämme laulaa, juoda ja tanssia, koko ajan, Meksikon "superfani", jo kymmenessä lopputurnauksessa näkynyt ja kuulunut Hector Chavez kuvailee.

Qatariin ei saa tuoda alkoholia, ja toinen vaikea asia nieltäväksi meksikolaisille saattaa olla oluen hinta MM-järjestäjämaassa. Se on moninkertainen Meksikoon verrattuna.

Kisoihin odotetaan jopa 80 000 meksikolaisfania. Heistä jokainen on maksanut 14 000–20 000 dollaria matkastaan, johon sisältyvät alkulohkopelit, majoitus ja lennot.

Meksikolaisten matkassa on myös viitisentoista kansalliskaartin jäsentä, ilman aseita ja univormuja. He toimivat välikäsinä fanien ja qatarilaisviranomaisten välillä. Faneille järjestetään myös erityinen toimipiste, josta saa apua, mikäli ongelmia ilmaantuu.

Meksikolaisfanit muistetaan

Meksikolaisfanit ovat jättäneet jälkensä aiempiin MM-turnauksiin.

– Känninen meksikolainen sammutti virtsaamalla ikuisen tulen tuntemattoman sotilaan muistomerkillä (Pariisin Riemukaarella) vuoden 1998 kisoissa, Chavez muisteli närkästyneenä.

Etelä-Afrikassa vuonna 2010 puolestaan meksikolaismatkaaja pidätettiin, kun hän yritti asettaa sombreron kansallissankari Nelson Mandelan patsaan päälle.

Suurempaa palkintoa kiihkeydestään kannattajat eivät ole koskaan saaneet: Meksiko on MM-kisoissa päässyt parhaimmillaan puolivälieriin, ja niihinkin se on yltänyt vain kotikisoissaan vuosina 1970 ja 1986.

– Fanit ovat hyvin sitoutuneita joukkueeseen, joka harvoin täyttää odotukset. Mutta jos kannattajilla olisi MM-kisa, Meksiko olisi loppuottelussa, kuvaili kirjailija Juan Villoro.