Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä putosi Katalonian rallin lauantain päätöserikoiskokeella kolmanneksi – "Ihan odotettua tämä oli"

Toyotan Kalle Rovanperä putosi lauantaina kolmanneksi Espanjan MM-rallin toisen ajopäivän jälkeen. Hän on jäljessä kisaa johtavasta tallikaveristaan Sebastien Ogierista 22,1 sekuntia.

Rovanperän ohitti päivän viimeisellä erikoiskokeella 15 Hyundain Thierry Neuville, joka on kokonaiskilpailussa toisena 1,4 sekunnin erolla suomalaiseen.

Rovanperä oli 2,15 kilometrin mittaisen yleisöerikoiskokeen neljäs.

– Ihan odotettua tämä oli. Thierry ja Hyundai ovat aina hyviä yleisöpätkillä, Rovanperä kertoi C Moren haastattelussa.

Hän oli pitkällä, 24,18 kilometrin mittaisella 14. erikoiskokeella vasta seitsemäs hävittyään pikataipaleen voittaneelle Hyundain Dani Sordolle 10,3 sekuntia.

"Sekoilua lähdössä"

Rovanperä manaili erikoiskokeen 14 jälkeen starttivaikeuksiaan, mutta hän ei aivan tarkasti valottanut, mistä oli kysymys.

– Vähän sekoilua lähdössä. Moni asia meni pieleen ennen starttia. Säädöt menivät väärin. Menetimme paljon aikaa erikoiskokeen alussa, Rovanperä kertoi WRC:n haastattelussa.

Vaikeudet 14. erikoiskokeella eivät sinänsä vaikuta hänen kauteensa, sillä suomalainen varmisti maailmanmestaruuden jo MM-sarjan edellisessä rallissa aiemmin lokakuussa.

Neljäntenä kokonaiskilpailussa on Hyundain Ott Tänak, viidentenä hänen tallikaverinsa Sordo ja kuudentena Toyotan Elfyn Evans.

Katalonian rallin 11. erikoiskoe peruttiin, kun Gus Greensmith rysäytti Fordinsa kaiteeseen kapealla tieosuudella.

Hyundain Teemu Suninen johtaa WRC2-luokkaa.

Päätöspäivänä sunnuntaina Katalonian rallista ajetaan neljä erikoiskoetta.