Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toyotan rallitalli juhlii jälleen – merkkimestaruus varmistui, Rovanperä kaasutteli kolmanneksi

Ralliautoilun ensimmäisen maailmanmestaruutensa kuun alussa varmistanut Kalle Rovanperä on sijoittunut kolmanneksi Katalonian MM-rallissa. Kahdeksankertainen maailmanmestari, Toyotan Sebastien Ogier otti kisavoiton 16,4 sekunnin erolla Hyundain Thierry Neuvilleen ja 34,5 sekunnin erolla Rovanperään.

Rovanperä ei sunnuntaina pystynyt aivan vastaamaan kärkikaksikon vauhtiin, mutta suomalainen piti kuitenkin MM-sarjan kakkosnimen Ott Tänakin takanaan. Rovanperä kärsi rengasrikon kisan kolmanneksi viimeisellä osuudella, kun hän leikkasi mutkassa pientareella olleen kaivon kannen yli.

Tulosten myötä Toyota varmisti valmistajien maailmanmestaruuden jo kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa ennen Hyundaita.

– Tämä (kolmas sija) ei ollut perimmäisin tavoitteemme tähän kisaan, mutta ei tämäkään kilpailu kovin huono ollut. Suuret onnittelut ja kiitokset tallille. Mielestäni näytimme tänä vuonna, miten taitavaa työtä tallimme tekee. Automme on ollut valtavan vahva, nopea ja luotettava, Rovanperä jakoi kiitoksensa maalissa.

"Talli on tehnyt työni helpoksi"

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli yhtä hymyä, kun mestaruus varmistui jo toisena peräkkäisenä kisaviikonloppuna.

– Olen todella ylpeä tiimistämme. Kalle sanoi oivallisesti kilpailun lopussa, että ryhmämme on todella taidokas. Mutta se ei pelkästään riitä, pitää tehdä myös kovasti ja intohimoisesti töitä, sitoutua ja toimia yhdessä. Kiitos kaikille, talli on tehnyt myös minun työni helpoksi, Latvala kiitteli.

MM-kausi huipentuu kolmen viikon päästä Japanissa, Toyotan kotikulmilla. Japanissa ajettiin MM-sarjaa viimeksi 2010, sillä kisa jouduttiin perumaan kahtena edellisvuonna koronapandemian takia.

– Pääsemme nyt Japaniin rentoutuneissa tunnelmissa, kun mestaruudet ovat taskussamme. Juhlimme Japanissa vielä vähän kovemmin, varsinkin jos pystymme nappaamaan siellä voiton, Latvala virnisti.