Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas arvioi tuulen vaikuttaneen ajovirheeseen Austinissa, Alonson rangaistus muutti sijoituksia

Ajovirhe päätti Valtteri Bottaksen kilpailun formula ykkösten MM-sarjan kilpailussa Austinissa myöhään sunnuntaina Texasissa. Bottas keskeytti kilpailun 18. kierroksella.

– Menetin auton peräpään hallinnan radan 19. mutkassa. Se oli minun mokani. Insinöörit kertoivat, että kova tuuli piiskasi rataa edelliseen kierrokseen verrattuna, joten se ei tietenkään auttanut tilannetta, Bottas kommentoi Austinissa.

Bottas oli keskeyttäessään 13. sijalla, sillä hän menetti asemiaan jo lähdössä. Hän starttasi Alfa Romeollaan seitsemännestä ruudusta.

Vaikka Bottas myönsi virheensä, hän arvioi, että sääoloilla oli selvästi vaikutusta ulosajoon. Tuuli yltyi arvaamattoman kovaksi.

– Tilanne tuli täytenä yllätyksenä. Yritin saada edellä ajavaa Pierre Gaslyn autoa kiinni, joten yritin täysillä. Sitten auton perä lähti hallinnasta.

Bottas joutui altavastaajaksi jo ensimmäisellä kierroksella, etenkin kun hän taisteli sijoituksista Sergio Perezin kanssa. Perez osui Bottaksen autoon.

– Ensimmäinen kierros oli muuten ok, mutta jouduin välttelemään Pereziä ysimutkassa, Bottas sanoi.

Hän oli kuitenkin tyytyväinen Alfa Romeon kisavauhtiin ja arveli, että kaudesta jäljellä olevat kilpailut Meksikossa, Brasiliassa ja Abu Dhabissa palauttavat hänet vielä pistetahtiin. Bottas on MM-sarjassa kymmenentenä, mutta edellisestä pisteitä tuottaneesta kilpailusta on vierähtänyt jo enemmän kuin tovi. Bottas ajoi pisteille viimeksi 19. kesäkuuta Kanadassa, jossa hän oli seitsemäs. Sen jälkeen ajetuista kymmenestä kilpailusta Bottas on keskeyttänyt viisi.

– Täällä oli mahdollisuus ajaa pisteille, mutta minä tein virheen. Se on pettymys, Bottas sanoi.

Alonso sai aikasakon ja putosi pisteiltä

Austinissa voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen, joka voitti jo kauden 13. kilpailunsa. Samaan ovat aiemmin yltäneet vain saksalaiskuljettajat Michael Schumacher ja Sebastian Vettel.

Sunnuntai oli kilpailullisesti huima päivä Red Bullille, sillä talli varmisti Austinissa myös valmistajien maailmanmestaruuden. Konsernin iloa himmensi energiajuomayhtiö Red Bullin itävaltalaisomistaja Dietrich Mateschitzin kuolema lauantaina 78-vuotiaana.

Verstappen omistikin Yhdysvaltain gp:n voittonsa pitkällisen sairauden uuvuttaman Mateschitzin muistolle.

– Dietrich oli tallille erittäin merkittävä ihminen. On iso juttu varmistaa nyt myös valmistajien maailmanmestaruus, Verstappen sanoi.

Kilpailun tuomaristo langetti Fernando Alonsolle 30 sekunnin rangaistuksen, koska Alpine-talli päästi hänen autonsa radalle "turvattomassa kunnossa". Alonso kolaroi kisassa Aston Martinin Lance Strollin kanssa, eikä talli saanut varikolla parsittua autoa kuntoon. Alonso lähti radalle, vaikka auton oikean puolen peili retkotti lähes irti ja irtosi lopulta autosta.

Haas-talli teki Alonsosta protestin, joka meni läpi. Kansainvälisen autoliiton FIA:n tekninen delegaatti Jo Bauer kertoi Autosportin mukaan, että autosta roikkunut peili olisi voinut aiheuttaa irrotessaan jonkun muun kuljettajan loukkaantumisen.

Alonso putosi pisteiltä 15. sijalle, joten Vettelin, Kevin Magnussenin, Yuki Tsunodan ja Esteban Oconin sijoitukset paranivat.