Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Media: Dopingista tuomittu venäläinen ex-olympiavoittaja on valmis rintamalle Ukrainaa vastaan

Ampumahiihdon venäläinen olympiavoittaja Olga Zaitseva ilmoittaa olevansa valmis tarttumaan aseisiin sodassa Ukrainaa vastaan, uutisoi saksalainen Frankfurter Allgemeine Zeitung venäläislehti Izvestijan perusteella.

– Ensimmäinen ajatukseni oli: kaikki palvelukseen. Olen itse valmis menemään, koska mehän osaamme ampua. Olemme sen velkaa kotimaallemme, Zaitseva sanoi.

Zaitseva sanoi pitävänsä itäukrainalaisten alueiden valtaamista mahdollisuutena venäläiselle talviurheilulle.

– Alueiden määrä kasvaa ja sen myötä venäläisten urheilijoiden määrä kasvaa. He kuuluvat nyt kaikki meille. Ja me teemme heidän kanssaan yhteistyötä aivan kuten Krimillä 2014 jälkeen, Zaitseva sanoi.

Zaitseva, 44, voitti ampumahiihdon viestin olympiakultaa Torinossa 2006 ja Vancouverissa 2010, mutta hänen osallisuutensa Venäjän valtiojohtoiseen dopingohjelmaan johti hänen tulostensa hylkäämiseen Sotshin olympialaisissa 2014. Zaitsevan tulosten mitätöinti johti lopulta myös siihen, että Kaisa Mäkäräinen joutui jakamaan kauden 2013–2014 maailmancupin kokonaisvoiton yhdessä Tora Bergerin kanssa.

Zaitseva on sotilasarvoltaan reservin majuri.

Korjattu 30.10. klo 10.09: Jutussa luki aiemmin, että Mäkäräinen menetti Zaitsevan tulosten mitätöinnin takia maailmancupin kokonaisvoiton. Hän ei kuitenkaan menettänyt kokonaisvoittoa, vaan joutui jakamaan sen.