Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmossija oli Pulkkasen mieleen Portugalin golfissa: "Kaksi kaveria meni nyt liian kovaa"

Tapio Pulkkanen pääsee piipahtamaan Portugalista kotimaahan levollisissa tunnelmissa, sillä sunnuntaina Vilamourassa päättynyt golfin miesten Euroopan-kiertueen kilpailu oli Pulkkaselta vahvaa peliä. Hän oli kilpailun kolmas yhteistuloksella 262 lyöntiä (–22).

– Olen tyytyväinen viikkoon, mutta voittoa yhä metsästetään, 32-vuotias Pulkkanen sanoi STT:lle puhelimitse.

Tällä kertaa voittoon ei ollut asiaa, sillä Englannin Jordan Smith varmisti kiertueella uransa toisen ykkössijan suvereenisti. Pulkkanen jäi hänestä kahdeksan lyöntiä, ja helsinkiläistyneen kotkalaisen edelle ylsi myös Malesian Gavin Green.

– Kaksi kaveria meni nyt liian kovaa, Pulkkanen myönsi pelattuaan päätöskierroksen 64 lyönnillä seitsemän birdien siivittämänä.

Aiemmin tällä kaudella Pulkkanen oli kolmas Tshekissä, josta hänellä on viime vuodelta kakkossija.

– Tshekissä jaoin elokuussa kolmossijan, mutta nyt olin yksin kolmonen. Eli vähän paremmin, Pulkkanen sanoi.

Hän jatkaa kautta 10.–13. marraskuuta Etelä-Afrikassa. Tähtäin on korkealla, sillä hänen pitäisi nousta kiertueen rankingin 51. sijalta 50 parhaan joukkoon yltääkseen Dubain kiertuefinaaliin 17.–20. marraskuuta.

– Etelä-Afrikassa on iso kisa, joten kaikki on omissa käsissä, Pulkkanen sanoi.

Sun Cityssä on jaossa kuusi miljoonaa palkintodollaria, Dubain finaaliturnauksessa kymmenen miljoonaa.

Korhosen kauden jatko epävarma

Mikko Korhonen kiri jakamaan kahdeksatta sijaa pelattuaan Pulkkasen tavoin 64 lyönnin päätöskierroksen. Korhonen ylsi kärkikymmenikköön 28. kerran urallaan.

– Veikkaan, että ei ihan riitä Nedbankiin, mutta toivottavasti olen väärässä, Korhonen viittasi Etelä-Afrikan kilpailuun.

Korhonen on rankingissa 82:s, mutta kisapaikka 70 parhaan joukossa voi avautua poisjääntien takia. Jos niin ei käy, Korhosen kausi päättyi sunnuntaina.

Sami Välimäki päätti kautensa Portugalissa 27. sijaan. Etelä-Afrikkaan suuntaava Kalle Samooja oli 51:s.

--------

Korjattu Sami Välimäen sijoitus 27:nneksi.