Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akaa-Volleyllä hyvä kenraaliharjoitus eurokentille Mestaruusliigassa

Ensi viikolla Atlantin valtamerellä sijaitsevalle Azorien saariryhmälle eurocupien takia matkustava Akaa-Volley haki lauantaina lentopallon Mestaruusliigan kärkiottelussa 3–2-vierasvoiton Karelian Hurmoksesta Joensuussa.

Ennen ottelua molemmilla oli 15 pistettä ja ne jakoivat käytännössä toisen sijan, kun eräpisteiden suhdekin oli sama. Nyt Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley nousi yksin toiseksi Raision Loimun perään.

– Peli oli neljä erää aaltoilevaa, mutta viides oli selvästi meidän erä. Vastustaja sortui virheisiin ja meillä syöttö kulki, Kunnari sanoi.

Hakkuri Ali Fazli oli 27 pisteellä vieraiden tehokkain. Hyvin onnistuivat myös 14 pistettä koonnut nuori keskipelaaja Petteri Tyynismaa sekä vieraiden 15–5-voittoon päättyneessä viidennessä erässä kaksi ässää syöttänyt Greg Petty.

Akaa-Volley kohtaa ensi keskiviikkona Challenge Cupissa Fonte do Bastardon, joka lokakuun lopulla voitti Portugalin Supercupin finaalissa VaLePan mestarien liigasta pudottaneen Benfican.

– Tiistaina lähdetään Suomesta ja torstaina palataan. Siellä on kuulemma sateista, ei ehdittäisi muutenkaan olla rannalla. Kova vastustaja, johtaa tappioitta Portugalin liigaa, Kunnari selvitti.

Savo Volley haki voiton Vantaalta

Savo Volley nousi pitkästä aikaa pudotuspeliviivan yläpuolelle, kun joukkue voitti vieraissa Vantaan Ducksin 3–1.

– Meillä oli jälleen vaikea alku, mutta pelin edetessä etenkin puolustuspeli alkoi toimimaan ja saimme 15 torjuntapistettä. Maanantaina lähdetään Belgradiin ja tiistaina kohdataan Punainen Tähti, kova peli on edessä, sanoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Hakkuri David Kisiel pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa ja teki 14 pistettä. Yleispelaajista Michael Michelau teki 13 ja Andrus Raadik 12 pistettä.

– Kaikki pelaajat ovat nyt mukana, vaikka kaikki eivät täydessä kunnossa olekaan. Mutta treenien taso nousee, kun pystyy harjoittelemaan kuudella kuutta vastaan. Tai nousee sitten kun ehditään treenaamaan, Tolvanen viittasi tiukkaan ottelurytmiin.

Aleksander Rastamo oli Ducksin tehokkain 14 pisteellä. Kauden ensimmäisen liigaottelunsa pelannut kokenut Atte Kyrölä teki 11 pistettä.

– Atte on pelannut farmijoukkueessamme. Kun tänään oli loukkaantuneita ja sairaita, molemmat Kattelukset Kalle ja Ville olivat sivussa, niin piti paikata kokoonpanoa, sanoi Ducksin valmentaja Juho Rajala.

Hurrikaani haki voiton Raisiosta

Viikolla kauden avaustappionsa Akaassa kokenut Loimu koki toisen tappionsa, kun Hurrikaani-Loimaa voitti Raisiossa 3–2.

Loimu johti ottelua tauolla 2–0, mutta kauden neljännen voittonsa ottanut Hurrikaani voitti kolmannen erän jatkopalloilla 30–28 ja myös viidennen jatkopalloilla 18–16.

Hurrikaani ei ollut parista aiemmasta ottelusta poiketen hakkuri Kristers Dardzansin tehojen varassa, vaikka latvialainen olikin 22 pisteellä vieraiden tehokkain. Keskipelaaja Miika Haapaniemi syötti neljä ässää ja teki peräti 17 pistettä. Hyvin onnistuivat myös yleispelaajat Lauri Vanhanen ja Nooa Marttila.

Hakkuri Joonas Jokela oli 31 pisteellä Loimun tehokkain.

PerPo otti kotivoiton

Perungan Pojat otti jo kauden neljännen voittonsa, kun Kokkolan Tiikerit kaatui Rovaniemellä 3–2. Tiikerit johti päätöserää 12–9, mutta PerPo nousi erän voittoon.

Hakkuri Fredric Gustavsson teki 19, keskipelaaja Daniel Wetter 15 ja yleispelaaja Alvi Shurdhi 13 pistettä. Daniel Thiessen teki vieraille 25 pistettä.