Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaara ja Glasspool mielivät menestystä ATP-finaaleissa – "Olemme ylpeitä, mutta emme liian tyytyväisiä"

Suomalaistenniksen nelinpeliässä Harri Heliövaara ja brittipari Lloyd Glasspool kruunaavat upean kautensa sunnuntaina Torinossa alkavassa ATP-kiertueen finaaliturnauksessa.

Heliövaara aloitti kauden ATP-rankingin sijalta 64, mutta mainiot suoritukset ovat nostaneet suomalaisen maailmanlistalla jo 12:nneksi. Heliövaara ja Glasspool keräsivät ATP-nelinpeleissä tällä kaudella kuudenneksi eniten rankingpisteitä, kun paikan finaaliturnaukseen sai kalenterivuoden kahdeksan parasta paria.

– Vuoteen lähdettiin sellaisista asetelmista, ettei ATP-finaalien pääseminen ollut erityisen realistista, mutta täällä ollaan. Se kertoo, että olemme tehneet tänä vuonna aika paljon oikeita asioita. Olemme ylpeitä tästä, mutta emme ole liian tyytyväisiä. Parhaimmillaan kautta on vielä viisi ottelua jäljellä, ja haluamme ne kaikki voittaa, Heliövaara tuumi turnauksen aattona.

Heliövaara ja Glasspool aloittavat finaaliturnauksen sunnuntaina Marcelo Arevaloa ja Jean-Julien Rojeria vastaan. Vastustajapari on kaatanut suomalais-brittiläisen kaksikon tänä vuonna kahdesti ATP-turnauksen finaalissa.

– Kumpikin otteluista oli meiltä ehkä pikkuisen heikompi kuin olisimme toivoneet. He ovat tuttuja vastustajia, ja luulen, että meillä on muutama kikka kolmonen, joita opimme edellisistä matseista, Heliövaara paljasti.

Lohkon kaksi muuta paria ovat Rajeev Ram/Joe Salisbury ja Marcel Granollers/Horacio Zeballos. Lohkon kaksi parasta paria etenevät turnauksen välieriin.

Suomen Henri Kontinen on juhlinut kahdesti urallaan ATP-finaaliturnauksen mestaruutta. Suomalaispelaaja nappasi turnausvoitot Australian John Peersin kanssa vuosina 2016 ja 2017.