Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen todisti hurjaa 59 pisteen show'ta – supertähti tarinoi Jyväskylän kasvatille ennen tämän tärkeitä vapareita

"En ole koskaan nähnyt yhtä dominoivaa esitystä", sanoi 76ersin luotsi Doc Rivers.

NBA-koripalloliigan kauden ennakkoarvioinneissa liigan pohjamutiin tuomittu, mutta kauden loistavasti aloittanut suomalaispelaaja Lauri Markkasen edustama Utah Jazz koki masentavan viikonlopun: lauantaista tappiota Washingtonille seurasi sunnuntainen häviö Philadelphian vieraana. Takaisku Philadelphiassa paikalliselle 76ersille pohjasi yhteen ainoaan pelaajaan: Phillyn supermies Joel Embiid hurjasteli peräti 59 pistettä 105–98-voitossa.

Sentteri Embiid oli jo lauantaina takonut 42 pistettä 76ersin voittaessa Atlantan, mutta tuo suoritus kalpeni sunnuntaina. Uran parhaan ja NBA:n tämän kauden korkeimman pistesaldon lisäksi kamerunilainen Embiid repi 11 levypalloa, antoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä ja torjui vastustajan heiton seitsemän kertaa. Pelitilanneheittoja hän upotti 19 heittäen ohi vain yhdeksän, ja vapaaheittoviivalla tahti oli yhtälailla huimaa: 20 sisään 24:stä.

Huimia lukemia huimempaa oli se, että Embiid teki joukkueensa 27:stä viimeisen neljänneksen pisteestä kaikki paitsi yhden. Hän myös torjui viisi heittoa päätösneljänneksellä.

– En ole koskaan nähnyt yhtä dominoivaa esitystä, kun ottaa huomioon sekä puolustuksen että hyökkäyksen, NBA:ssa pian 40 vuotta ensin pelaajana ja sitten valmentajana viettänyt 76ersin luotsi Doc Rivers äimisteli uutistoimisto AFP:n mukaan.

Psyykkaus toimi?

Markkanen ylsi jo kuudennen kerran tällä kaudella tupla-tuplaan eli kaksinumeroiseen lukemaan niin pisteissä kuin levypalloissa (15 pistettä, 10 levyriä). Ratkaisuvaiheissa käsi kuitenkin tärisi, kun Markkanen heitti ohi molemmat vapaaheitot tilanteessa 98–103. Markkanen oli ennen sunnuntaina upottanut vaparinsa 88-prosenttisesti tänä syksynä.

Embiid kävi juttelemassa Markkaselle ennen noita loppuhetkien tärkeitä vapaaheittoja. Embiidiltä kysyttiin pelin jälkeen, mitä hän sanoi Jazzin suomalaistähdelle. Vastaus tuli hymyn kera.

– Vähän valehtelin... Sanoin, että minun on laitettava (poikani) Arthur nukkumaan, joten sinun on parasta heittää ohi nuo vaparit. Ettei tässä tarvitse mennä jatkoajalle, Embiid kertoi ESPN:n mukaan.

– No, Arthur menee joka ikinen ilta nukkumaan puoli kahdeksalta, joten valehtelin..., Embiid selosti vielä. Ottelu päättyi kymmentä vaille kahdeksan.

Viidestätoista ottelustaan kymmenen voittanut Utah on liigan länsilohkossa kolmantena. Seuraavan kerran joukkue pelaa keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa, kun New York Knicks vierailee Utahissa.