Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK nousi kymmenen sakkiin yllätysvoitolla sarjakärki Lukosta

HIFK:n yllätyksellinen kausi jatkui jääkiekon Liigassa, sillä helsinkiläisisäntä kaatoi sarjajohtaja Lukon 4–2. Raumalaisilta toki uupui maajoukkuepelissä loukkaantunut pistepörssikärki Anrei Hakulinen eikä maalivahti Artjom Zagidulin yltänyt parhaaseensa, mutta vaisusti sesongin aloittaneen HIFK:n otteissa näkyi uutta pirteyttä.

– Väänäsen Miron ketju, (Jesse) Seppälä ja (Roni) Hirvonen, pelasi upean pelin tänään. Tekivät kaksi maalia, HIFK:n valmentaja Ville Peltonen kehui.

HIFK:ssa kirkkaimpaan valokeilaan nousi niin sanotussa kolmosketjussa pelannut laitahyökkääjä Hirvonen, joka viimeisteli 1-0- ja 4-1-osumat. Hirvosella on nyt koossa 21 ottelusta viisi maalia, joilla on joukkueensa toiseksi etevin viimeistelijä.

– Seppälän ja Väänäsen kanssa löytyi hyvin kemiat. Sai hyviä syöttöjä, oli kiva laittaa sisään, HIFK:n Hirvonen kiitteli.

HIFK:n Eetu Koivistoisen johtamassa ykkösketjussa pelasi maajoukkuetauolla hankittu Kristian Vesalainen ahkeran yritteliäästi. Kotijoukkueen Juha Jääskän kakkosvitja esiintyi sekin vahvasti.

– Puolitoista erää olimme selkeästi rytmin alla, tai HIFK oli sen päällä. Ei saatu oikeastaan peliä käyntiin kuin vasta viimeiseen erään, Lukon valmentaja Marko Virtanen kiteytti.