Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nico Hülkenberg korvaa Mick Schumacherin Haasilla, nuoren saksalaiskuljettajan F1-ura on uhattuna – "Olen hyvin pettynyt"

Saksalaiskuljettaja Mick Schumacher ei jatka Haasin formula 1 -tallissa ensi kaudella, Haas vahvisti torstaina kauden viimeisen kisaviikonlopun alla. Hänen tilalleen tulee toinen saksalainen Nico Hülkenberg, joka on tehnyt Haasin kanssa sopimuksen kaudesta 2023 ja ajaa Kevin Magnussenin tallitoverina.

Uutinen tarkoittaa sitä, että Schumacherin F1-uran jatkuminen on vaakalaudalla.

Toista kauttaan F1:ssä ajavan Schumacherin, 23, sopimus yhdysvaltalaistalli Haasin kanssa päättyy tähän kauteen. Jo muutama kuukausi sitten ilmoitettiin, että Schumacher ei jatka tämän kauden jälkeen Ferrarin nuorten kuljettajien ohjelmassa.

Schumacher ei todennäköisesti aja F1:ssä ensi kaudella, sillä lähes kaikki kuljettajapaikat on jo täytetty. Haasin toisen paikan ohella tyhjänä on vielä Williamsin toinen paikka.

– En halua peitellä sitä tosiasiaa, että olen hyvin pettynyt päätökseen olla uusimatta sopimustani, Schumacher sanoi Twitterissä.

– Ajoittain on ollut töyssyjä, mutta olen parantanut tasaisesti, oppinut paljon ja tiedän nyt varmasti, että ansaitsen paikan formula 1:ssä. Tämä on minun osaltani kaikkea muuta kuin ohi, saksalainen vakuutti ja sanoi taistelevansa kovasti palatakseen formula ykkösiin.

Hülkenberg tekee paluun

Kokenut Hülkenberg, 35, debytoi F1:ssä jo vuonna 2010 ja on ajanut kuninkuusluokassa Williamsilla, Force Indialla, Sauberilla, Renaultilla, Racing Pointilla ja Aston Martinilla. Hülkenberg on ajanut enemmän F1-kisoja ilman yhtäkään palkintopallisijaa kuin kukaan muu kuski lajin historiassa, 181. Hänellä on tilillään yksi paalupaikka.

Hülkenbergin edellinen täysi kausi F1:ssä oli 2019. Tällä kaudella hän on toiminut Aston Martinin varakuljettajana ja ajoi kaksi kisaa Sebastian Vettelin tilalla tämän koronavirustartunnan takia.

– Tuntuu, etten koskaan lähtenyt kunnolla F1:ssä. Olen innoissani voidessani tehdä jälleen sitä, mitä rakastan eniten, Hülkenberg hehkutti Haasin tiedotteessa.

Huippuhetki Itävallan kuudes sija

Mick Schumacher on seitsenkertaisen F1-maailmanmestarin Michael Schumacherin poika, minkä vuoksi häneen on kohdistunut junioriluokista lähtien erityinen huomio. Schumacher oli junioriluokissa erittäin hyvä mutta ei antanut itsestään kuvaa todellisena superlupauksena. Hän voitti kuitenkin F2-sarjan mestaruuden vuonna 2020 ja siirtyi kuninkuusluokkaan Haasille kaudeksi 2021.

Debyyttikausi sujui ilman pisteitä, sillä viime kauden Haas-auton kilpailukyky oli erittäin heikko. Schumacher oli kuitenkin selvästi niskan päällä tallitoveriinsa Nikita Mazepiniin nähden.

Tällä kaudella Haas on ollut huomattavasti parempi, mutta Schumacher ei ole pystynyt tekemään riittävää vaikutusta. Hän on pystynyt kukistamaan kokeneen tallitoverinsa Magnussenin vain ajoittain ja on tehnyt muutamia kalliita virheitä.

Schumacher on yltänyt F1-urallaan kahdesti pisteille. Hänen paras sijoituksensa F1:ssä on tällä kaudella Itävallan gp:ssä ajettu kuudes sija. MM-sarjassa Schumacher majailee sijalla 16 ennen tämän viikonlopun päätöskisaa Abu Dhabissa.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner kiitti Schumacheria hänen panoksestaan tallin hyväksi.

– Tiesimme hyvin Mickin saavutukset junioriluokissa, ja hän on jatkanut kasvamistaan ja kehittymistään kuljettajana Haasin F1-tallissa, mikä huipentui hänen ensimmäisiin F1-pistesijoihinsa aiemmin tällä kaudella. Kun päätämme lähteä eri suuntiin tulevaisuudessa, koko talli toivoo Mickille hyvää seuraavilla askeleilla hänen urapolullaan, Steiner sanoi.