Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapio Lehtisen vene upposi, suomalaispurjehtija pelastautui lautalle

Maailmanympäripurjehtija Tapio Lehtinen joutui perjantaina merihätään Intian valtamerellä. Maailman haastavimmaksi yksinpurjehduskilpailuksi kutsuttuun Golden Globeen osallistuva Lehtinen, 64, lähetti Suomen aikaa perjantaina aamulla hätäviestin Asteria-purjeveneestään.

Lehtisen Twitter-tilillä kerrottiin, että suomalaispurjehtija on pelastuslautassa pelastuspukuun pukeutuneena, mutta hänen purjeveneensä on uponnut. Kilpailun kotisivujen mukaan Lehtisen vene upposi viidessä minuutissa.

– Rahtilaiva Darya Gayatri on matkalla Tapion luokse, tavoittaa oletettavasti lauantaina aamupäivällä, Lehtisen Twitter-tilillä kerrottiin perjantaina iltapäivällä.

Lehtiseen on saatu yhteys

Kilpailun järjestäjien mukaan Lehtisen hätäsignaali lähetettiin noin 830 kilometriä kaakkoon Etelä-Afrikasta. Lähin rahtialus oli hätäsignaalin lähettämisen jälkeen noin 500 kilometrin päässä Lehtisestä.

Lehtiseen on saatu yhteys YB3-seurantalaitteen avulla. Lehtisen Twitter-tilin mukaan suomalaispurjehtija on hukannut silmälasinsa, joten hänellä on vaikeuksia lukea ja lähettää viestejä.

– Hätäsignaalin lähetin on pakattu purjeveneen pelastuslautan sisään, ja se on aktivoitu manuaalisesti. Tapion turvavarusteisiin kuuluva toinen henkilökohtainen paikanninlaite on myös toiminnassa ja antaa Lehtisen sijainnin, Lehtisen Twitter-tilillä kerrottiin.

Golden Globe -kilpailu alkoi Ranskan Les Sables-d'Olonnesta 4. syyskuuta. Kilpailu purjehditaan maapallon ympäri ilman pysähdyksiä tai modernia teknologiaa. Tämänkertaisessa Golden Globessa on 16 kilpailijaa. Lehtinen osallistui kilpailuun 2018–2019, jolloin hän sijoittui viidenneksi.