Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteikkään Rovaniemen Palloseuran hätähuuto: "Nyt on viimeinen mahdollisuus pelastaa RoPS"

RoPS julkisti keskiviikkona "rovaniemeläisen jalkapallon ystäville" suunnatun avoimen kirjeen, jossa se kertoo vaikeasta tilanteestaan.

– Rovaniemen Palloseura on tällä hetkellä yli 70-vuotisen historiansa tiukimmassa tilanteessa. Seuran konkurssin välttämiseksi ja toiminnan jatkon turvaamiseksi tarvitaan nopeita toimia. Nyt on viimeinen mahdollisuus pelastaa RoPS, toiminnanjohtaja Jari Näsmanin allekirjoittamassa kirjeessä todetaan.

RoPS kertoo tarvitsevansa 2. joulukuuta mennessä 100 000 euroa päästäkseen konkurssiuhan yli. RoPSin mukaan "seuran rahankäyttöön liittyvien epäselvyyksien vuoksi luottamus johtokunnan ja seuran puheenjohtajan välillä on menetetty".

– Tästä syystä puheenjohtaja on jättäytynyt pois johtokunnan työskentelystä. Johtokunta on myös päättänyt tehdä asiassa tutkintapyynnön, jotta epäilyt mahdollisista väärinkäytöksistä tulevat asianmukaisesti selvitetyiksi.

RoPSin puheenjohtajana on ollut Risto Niva. RoPS oli vielä 2018 miesten liigassa hopealla, mutta tahkosi päättyneellä kaudella Kakkosta. Myös seuran naiset pelaavat Kakkosta.