Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minettien kauden paras suoritus riitti joukkuevoimistelun MM-hopeaan: Jyväskylään kolme mitalistia

Bulgarian maajoukkue piti johtonsa finaalissa. Jyväskyläläisen Illusionin voimistelijoista Sanni Hartman, Anna Miettinen ja Ellen Aspholm saivat MM-hopeaa.

Suomalaisjoukkueet Minetit ja Gloria voimistelivat hopealle ja pronssille joukkuevoimistelun MM-kisoissa Itävallassa. Suomalaisten mestaruushaaveet torppasi Bulgarian maajoukkue, joka vei ykkössijan 0,35 pisteen erolla mestaruutta puolustaneeseen Minetteihin.

SC Vantaan, Tampereen Sisun, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusionin yhdistelmäjoukkue Minetit sai loppukilpailussa 19,3 pistettä, mutta ero kärkeen ei kaventunut, vaan leveni. Tuomaristo palkitsi Bulgarian maajoukkueen sunnuntaina 19,5 pisteellä. Alkukilpailun jälkeen bulgarialaisilla oli jo 0,15 pisteen etumatka Minetteihin.

– Saimme tehtyä kauden parhaan suorituksen tiukassa paikassa, mutta valitettavasti se ei tällä kertaa riittänyt kirkkaimpaan mitaliin, Minettien kapteeni Sanni Hartman totesi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Tampereella asuva Hartman edustaa jyväskyläläistä Illusionin joukkuetta. Minettien yhdeksästä voimistelijasta myös Anna Miettinen ja Ellen Aspholm ovat Illusionin voimistelijoita.

Suomalaisilla oli MM-kisoista kovat odotukset, sillä lajin toinen mahtimaa Venäjä oli sivussa maansa sotatoimien takia. Kirkkain mitali karkasi kuitenkin muille.

Bulgarian maajoukkue päätyi Grazissa yhteistulokseen 38,55 pistettä ja neljättä mestaruuttaan tavoitellut Minetit 38,2 pisteeseen. Kolmen seuran voimistelijoista koostuvan Minettien maailmanmestaruudet ovat vuodelta 2015, 2017 ja 2021.

Pääkaupunkiseudun Gloria keräsi kahdesta esityksestä yhteispisteet 37,5, kun loppukilpailu toi tuomareilta 18,8 pistettä. MM-mitali on Glorialle joukkueen ensimmäinen. Aiempina vuosina se on jäänyt suomalaisten vertailussa finaalin ulkopuolelle, sillä samasta maasta vain kaksi joukkuetta voi päästä 12 parhaan finaaliin. Lauantaina Gloria oli alkukilpailun kolmas ja pudotti viidenneksi sijoittuneen espoolaisen OVO Teamin finaalista.

– Tänä vuonna tehty työ palkittiin viikonloppuna, kun saavutimme pitkään unelmana olleen MM-mitalin. Olemme todella tyytyväisiä tähän kauteen, Glorian Laura Airila kertoi.

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruudesta on kilpailtu vuodesta 2000. Mestaruus meni nyt vasta kolmannen kerran Suomen ja Venäjän ulkopuolelle. Vuosina 2001 ja 2007 MM-kultaa juhli virolainen joukkue.

MM-kisoissa kilpailivat myös alle 16-vuotiaat, joiden sarjassa Tampereen Sisun Minetit junior voimisteli mestariksi yhteistuloksella 37,9. Bulgarian juniorimaajoukkue oli toinen 37,55 pisteellään ja OVO Teamin juniorijoukkue pronssilla 37,25 pisteellä.

Ensi vuonna joukkuevoimistelun säännöt muuttuvat, ja joukkueet joutuvat muokkaamaan ohjelmistaan muun muassa nostoja ja hyppyjä.