Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-futispodcast | Syntyykö Suomi-futikseen pelaaja, jolla on Messin taidot ja Boltin nopeus? – Jatkuviin 0–0-peleihin Qatarissa löytyi syy

Löydetäänkö jostain Suomi-futikseen pelaaja, jossa yhdistyisi jotain Lionel Messin taidosta, Usain Boltin räjähtävästä nopeudesta ja huippumaratoonarien kestävyydestä? Tämä lienee utopiaa, mutta vaatimukset jalkapallomaailman huipulle ovat nykyään todella raa'at.

MM-jalkapallon uuden viikon aluksi Tommi Salo ja JJK Junioreiden valmennuspäällikkö Mikko Manninen puhuivat jalkapallon nykyisistä trendeistä ja huippupelaajan ominaisuuksista. Nuoria pelaajia ei haluta pelotella hurjilla vaatimuksilla, mutta hyödytöntä olisi myös vaieta siitä, mitä kansainvälisiin peleihin tähtääviltä suomalaispelaajilta nykyään vaaditaan.

MM-kisoissa ensimmäisen kisaviikon pelaamisen trendinä on ollut enemmän tappioiden välttäminen kuin riskien kautta voiton hakeminen. Jo nyt Qatarissa on nähty viisi 0–0-tasapeliä, kun neljän vuoden takaisessa MM-lopputurnauksessa maalittomia tasapelejä pelattiin koko kisojen aikana vain yksi. Podcastissa avataan syitä varovaiseen pelaamiseen.

MM-kisojen kaikkina pelipäivinä sunnuntaita lukuun ottamatta Radio Keskisuomalaisessa tartutaan jalkapalloasioihin heti aamukymmenen uutisten jälkeen. Keskustelut julkaistaan podcasteina verkossa pian lähetyksen päätyttyä. Kaikki päivittäiset MM-kisapodcastimme löydät tästä linkistä.