Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves kasvatti voittoputkeaan pienemmälläkin maalimäärällä

Ilves nousi tiistaina jaetulle kärkipaikalle jääkiekkoliigassa Lukon perään, kun joukkue kukisti kuopiolaisen KalPan 3–1.

Voitto oli Antti Pennasen valmentamalle joukkueelle seitsemäs peräkkäinen, ja maaliero näissä on 34–11. Toisaalta vain kaksi kertaa voittoputken aikana se on tehnyt vähemmän kuin neljä maalia.

– Joukkue tarvitsee tällaisiakin kokemuksia. KalPa oli erinomainen tänään (tiistaina) ja heillä oli paljon paikkoja, Pennanen tiivisti ottelun.

Kerran ylärimaankin osunut liigan maalipörssin ykkönen Joona Ikonen sinetöi voiton tyhjään maalin 20 sekuntia ennen loppua 15. maalillaan. Ottelussa KalPan maalivahti Juha Jatkola torjui 13 kertaa, Ilveksen Marek Langhamer 30 kertaa.

Kolmas peräkkäinen kotiottelu viidessä päivässä pudotti yleisömääräksi 6 444. Ilves johtaa silti selvästi liigan yleisökeskiarvotilastoa. Seuraavassa kotiottelussa keskiarvo nousee, kun vastaan tulee Tappara 9. joulukuuta.