Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukko karisteli KalPa-kammoaan, mutta tiukoille se meni

KalPa on ollut Lukolle pitkään paha vastustaja miesten jääkiekkoliigassa. Keskinäisissä liigapeleissä kuopiolaiset olivat vieneet ennen perjantain kamppailua viisi viimeisintä nimiinsä. Lukko oli voittanut KalPan viimeksi 2021 maaliskuussa.

Lukon missio oli siis selvä, ja se lähti hakemaan kotivoittoa. Voitto tulikin, mutta ylitöille mentiin. Ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, kun Lukko pääsi heti sen alkuun pelaamaan ylivoimaa. Jere Karjalainen sai pamauttaa ratkaisun kärkipakki Thomas Gregoiren syötöstä.

KalPan ainokaisen värkkäsi toisessa erässä Oliver Kapanen, ja Lukon tasoitus tuli päätöserässä Otto Sompin onnistuessa Tarmo Reunasen oivasta syötöstä. Sompin osuma oli hänelle vasta kauden toinen. Sen sijaan syöttöjä on kertynyt tilille jo yhdeksän.

– Maalinteon kanssa on ollut vähän painetta, mutta hyvä, että nyt meni. Reunanen pyörähti hyvin siinä kulmalla ja löysi minut. Sain pistää liki tyhjiin, Somppi totesi.

24-vuotias hyökkääjä lisäsi, että ehkä hän on ollut aina enemmän syöttelijä.

– KalPa piti tänään vauhtia, ja jouduimme puolustamaan. Kiekot tahtoivat alkuun hukkua, mutta onneksi lopussa ryhdistäydyttiin, tiivisti Somppi illan.