Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seppälä siivitti ampumahiihtomiehet viidenneksi: "Otimme käytännössä maksimisijoituksen"

Suomen miesten nelikko Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo jatkoi mainioita esityksiään ampumahiihdon maailmancupin viesteissä. Suomi oli Itävallan Hochfilzenissä viides, mikä on sijan parempi kuin viime viikolla Kontiolahdella.

Itävallassa Suomi selvitti kisan ilman sakkokierroksia yhdeksällä varapatruunalla. Avausosuuden jälkeen Suomi oli 14:s, ja toisen osuuden jälkeen 11:s. Seppälä nosti Suomen viidenneksi, ja sijoitus pysyi loppuun asti.

– Taistelimme sijoista viidestä kymmeneen ja otimme käytännössä maksimisijoituksen. Mukava, kun pikkuhiljaa alkaa löytyä iskua, eikä tarvitse vain roikkua letkoissa, Seppälä kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Miesten 4x7,5 kilometrillä ykkönen oli viestikokoonpanoaan rukannut Norja ennen Ruotsia ja Saksaa. Suomen edelle ehti myös Ranska.

– Tero otti sellaisen kaulan muihin, että rauhassa sain ihan yksinään hiihdellä, Hiidensalo kuvasi tiedotteessa.

Minkkinen yllättyi ampumapaikalla

Suvi Minkkinen nousi lähdön 38. sijalta 19:nneksi naisten takaa-ajokilpailussa. Nousun pohjusti tarkka ammunta, sillä Minkkinen selvitti neljä ampumapaikkaa yhdellä ohilaukauksella. Hiihdossa hän ei kuitenkaan päässyt kaipaamaansa lentoon.

– Ei ollut mitään superhiihtoa, mutta päivän vireeseen sopivaa vauhtia. Ammunnat olivat hyvät, vaikka pystyammunta heilui jonkun verran. Vähän jopa yllätyin, että osuin tauluihin noinkin hyvin, Minkkinen kommentoi.

Minkkisen sijoitus on hänen kauden toiseksi parhaansa. Maailmancupin avausviikolla Kontiolahdella Minkkinen oli takaa-ajossa 15:s. Minkkisen tavoin takaa-ajossa tuntuu viihtyvän Ranskan Julia Simon, joka on voittanut kisamuodon molemmat cup-startit tällä kaudella.

Mari Ederin kilpailu mureni pystypaikoilla, joilta kertyi yhteensä kuusi sakkokierrosta. Eder oli seitsemällä sakolla 31:s ja kertoi pettyneensä omaan suorittamiseensa ensi kertaa tällä kaudella. Eder oli hiihtoajoissa kuitenkin kilpailun neljänneksi nopein.

Erika Jänkä keskeytti terveysongelmien takia ja joutui kilpailun jälkeen sairaalahoitoon. Ampumahiihtoliiton mukaan hänen tilansa on vakaa.