Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomas Harjula sivusi uran parastaan – vaikean kauden jälkeen tullut onnistuminen maistui "uskomattoman hyvältä"

Tuomas Harjula vastasi reilut kaksi vuotta sitten melkoisesta ampumahiihtoyllätyksestä, kun hän otti 14. sijallaan maailmancup-uransa avauspisteet Kontiolahden normaalimatkalla kauden 2020–21 avauskisassa. Sen jälkeen olikin sitten vaikeampaa ja pitkään, mutta sunnuntaina Hochfilzenissä Harjula "palasi" kahden vuoden takaiseen tasoon.

Cup-uran parasta sivuava takaa-ajon 14. sija, upealla 27 sijan nousulla sprintin sijoituksesta, tuli kaiken lisäksi uran ensimmäisellä neljän paikan puhtaalla ammunnalla.

– Viime kausi oli todella vaikea, eikä tämäkään kausi mitenkään huipusti lähtenyt. Uskomattoman hyvä fiilis, että pystyy kampeamaan takaisin sille (uran parhaalle) tasolle, tyytyväinen Harjula kuvaili STT:lle puhelimitse Hochfilzenistä.

– Pidän tätä vielä kovempana suorituksena kuin sitä (Kontiolahden normaalimatkaa). Neljältä paikalta nollat ensimmäistä kertaa, ja hyvä hiihtokin. Paras suoritus, mitä koskaan olen ampumahiihtokisassa tehnyt.

Viime kaudesta Harjula, 24, sai yhden ainoan cup-pisteen. Kautta varjostivat refluksitaudin tuomat terveyshaasteet, mutta lääkitystä on saatu kohdilleen ja lisäksi ampumahiihdossa niin tärkeä henkinenkin puoli on ehkäpä sekin paremmassa jamassa.

– Tietynlaista rentoutta on (nyt enemmän), Harjula kuvaili.

Tero Seppälä ampui sunnuntain kisan kolme ensimmäistä paikkaa ilman sakkoja ja oli kisassa neljäntenä. Viimeiseltä ampumapaikalta tuli kuitenkin kolme sakkoa ja Seppälä putosi kärkitaistosta. Hän oli lopulta 17:s. Olli Hiidensalo oli kolmen ampumapaikan jälkeen 14:s, mutta viimeisen paikan kaksi sakkoa toivat loppusijoitukseksi 22.

Kisan voitti Norjan Johannes Thingnes Bö ennen maanmiestään Sturla Holm Lägreidia. Bö on voittanut kauden viidestä kisasta neljä viimeisintä.

Yksi osuus vei Suomen saumat naisten viestissä

Naiset päättivät Hochfilzenin kisaviikon viestiin, ja voiton vei Ranska. Suomi oli 13:s, kun toisen osuuden vienyt Nastassia Kinnunen kiersi kaksi sakkokierrosta ja käytti kaikki varapatruunat.

– Jotain tapahtui toisella ammuntapaikalla (2+3), kun mitään ei nähnyt. Täytyy myöhemmin analysoida, miksi näin tapahtui, Kinnunen harmitteli tiedotteessa.