Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomelle neljä välieräpaikkaa lyhyen radan MM-kisoissa, Lahtiselle ja Kokolle Suomen ennätykset

Kaikki lauantaina kilpailleet neljä suomalaisuimaria selviytyivät alkueristä välieriin lyhyen radan MM-kisoissa Australian Melbournessa. Laura Lahtinen ja Olli Kokko joutuivat varmistamaan välieräpaikkansa uusintauinneista, joissa molemmat kellottivat uudet Suomen ennätykset. Uusintauinti tarvittiin, koska kaksi uimaria oli samalla ajalla 16. sijalla alkuerissä, ja välieriin pääsee 16 parasta.

Helsingfors Simsällskapia edustava Lahtinen ui 100 metrin perhosuinnissa SE-ajaksi 56,88. Hän ylsi komeasti uudelle sekuntiluvulle, sillä hän paransi lokakuista Suomen ennätysvauhtiaan 0,25 sekuntia. Aiempi ennätys oli Lahtisen Berliinin maailmancupissa uima 57,13.

TaTU Tampere -seuraa edustava Kokko puolestaan pysäytti 50 metrin rintauinnissa digitaalit aikaan 26,24. Entinenkin SE oli Kokon nimissä, sillä hän ui lyhyellä radalla kaksi altaanmittaa rintauintia viime vuonna aikaan 26,35. Tulos syntyi Kazanin EM-kisoissa marraskuussa 2021.

Ennen Lahtisen ja Kokon välieräpaikkojen varmistumista Veera Kivirinta ja Ida Hulkko olivat varmistaneet välieräpaikat 50 metrin rintauinnissa. Kivirinnan aika 29,72 oli TaTU Tamperetta edustavan helsinkiläistyneen uimari ennätys. Kivirinnan seurakaverin Hulkon alkueräaika oli 29,89. Kivirinta oli alkuerien kahdeksas ja Hulkko kahdestoista.

Välierät uidaan Suomen aikaa aamupäivällä. Lahtinen on altaassa kello 11.11, Kivirinta ja Hulkko kello 12.07 ja Kokko kello 12.17.