Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa voitti niukasti kärkiottelun Raisiossa

Lentopallon Mestaruusliigaa jo ennen lauantaita johtanut VaLePa karisti Raisiossa tasapisteissä olleen liigakakkosen Loimun pisteen päähän, kun vieraat saivat kahden pisteen voiton ottelun päätyttyä 2–3.

VaLePan hakkuri Urpo Sivula teki vieraiden eduksi numeroin 13–15 päättyneessä viidennessä erässä viisi kaikkiaan 24 pisteestään. Yleispelaaja Sakari Mäkinen kokosi 21 pistettä.

Viidennen peräkkäisen voiton ottanut VaLePa johti tauolla 2–0 paljolti loistavan hyökkäyspelin ansiosta. Onnistumisprosentti oli peräti 68. Loimu kuitenkin voitti kaksi seuraavaa erää ja sai näin yhden sarjapisteen.

– Tauon jälkeen oman hyökkäyspelin taso heikkeni selvästi ja virheitä alkoi tulla liikaa. Ja kun Loimu paransi, niin siinä syy kahteen erätappioon. Loimun syöttökin koheni selvästi tauon jälkeen, analysoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Loimun tehokkain oli äskettäin jatkosopimuksen tehnyt Joonas Jokela 24 pisteellä. Jokelalla oli sopimuksessa optio siirtyä joulukuussa ulkomaille, mutta Loimu sai pidettyä tehokkaimman pelaajansa.

Hurmokselle kotivoitto

Karelian Hurmos kukisti Joensuussa liigaan nousseen Kyyjärven Kyvyn 3–0. Kyky hangoitteli vastaan kaksi erää, avauserää se johti 9–5 ja oli toista tappiolla 13–14, mutta kolmas erä oli Hurmoksen hallintaa alusta alkaen.

Eetu Häyrinen teki Hurmokselle 17 pistettä. Janne Marttila ja Mikko Räsänen tukivat 13 pisteellä. Kyvyn tehokkain oli 12 pistettä koonnut Aivars Petrusevics.

– Arvostan Aivarsin suorituksen ja merkityksen Kyvylle korkealle. Kun 38-vuotias pelaaja jaksaa siviilityön lisäksi pelata tuolla tasolla, niin hattua nostan, sanoi Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Petrusevics pelaa Kyyjärvellä jo viidettä kautta. Liigassa hän on edustanut myös VaLePaa 2010–11 sekä Hurrikaania 2011–15.

Hurmos sai hyvin kiinni Kyvyn hakkurin Oskari Keskisen. Hän ei kahdeksasta passista tehnyt yhtään pistettä.

– Kun saimme Keskisen kiinni, niin sen jälkeen saimme hyvin torjunnalla ja puolustuksella muut iskijät kuriin, Alatalo tiivisti.