Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brännkärr ui ennätyksensä myös MM-kisojen päätösmatkallaan

Suomen Ronny Brännkärr on uinut ennätyksensä miesten 200 metrin vapaauinnissa lyhyen radan MM-kisoissa Australian Melbournessa. Brännkärr päätti MM-kilpailunsa ajalla 1.45,42.

– Kyllä tuossa huomasi, että alkavat kisat ja tämä reissu jo vähän painaa. Ihan kiva oli silti lopettaa enkkaan, Brännkärr kertoi Uimaliiton äänitteessä.

Kemin Työväen Uimareita edustava Brännkärr jäi alkuerissä 26. sijalle ja karsiutui jatkosta. Alkuerien nopein uimari oli Britannian Tom Dean, joka kellotti ajan 1.40,98.

Brännkärr kilpaili Melbournessa kolmessa lajissa ja teki kaikissa ennätyksensä. Rupeama alkoi 200 metrin sekauinnilla, jatkui Suomen ennätyksen tuoneella 100 metrin sekauinnilla ja päättyi sunnuntaina 200 metrin vapaauintiin.

– Olen ollut kisoissa hyvässä kunnossa. Ihan jees, Brännkärr sanoi.

Laura Lahtisen oli myös määrä uida 200 metrin vapaauinnin alkuerissä, mutta Uimaliitto tiedotti Twitterissä hieman ennen kisaa, ettei Lahtinen starttaa. Lahtiselle kertyi MM-altaassa startteja lähes joka päivälle.

Suomalaisista kilpailee vielä Veera Kivirinta, joka ui naisten 50 metrin rintauinnin loppukilpailussa kello 10.49 Suomen aikaa.