Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harjula lähestyy lupaavasti ampumahiihdon kärkeä – Ranskasta maailmancupin paras sijoitus

Suomen ampumahiihdon lupaava nousu ruumiillistuu Tuomas Harjulassa. Varsinaista läpimurtokauttaan kisaava Harjula venyi sunnuntaina uransa toistaiseksi parhaaseen maailmancup-sijoitukseen yllettyään Ranskassa miesten yhteislähtökilpailussa hienosti kymmenenneksi.

Tätä ennen Harjulalla oli maailmancupista kaksi 14. sijaa, marraskuulta 2020 Kontiolahden normaalikisasta ja viikon takaa Itävallan Hochfilzenin takaa-ajosta.

Ranskan Annecy-Le Grand Bornandissa Harjula kipusi torstaina takaa-ajossa 19:nneksi, joten cup-sijoitukset 20 parhaan joukossa alkavat olla arkipäivää. Hän kisasi maailmancupin yhteislähdössä ensimmäistä kertaa urallaan.

– Todella tyytyväinen pitää olla. Pääsin yhteislähtöön takaportin kautta, kun kilpakaveri sairastui. Ei ollut paineita, ensimmäiseltä pystypaikalta kaksi sakkoa ampunut Harjula kertoi Ranskasta STT:lle.

– Menin ensimmäiseen pystyammuntaan vähän turhan aggressiivisesti, kärjestä vajaat 46 sekuntia jäänyt Harjula tarkensi.

Kauden ensimmäisessä yhteislähdössä Norja juhli kolmoisvoittoa, kun ykköseksi ehti vaihteeksi Johannes Dale ennen Sturla Holm Lägreidiä ja maailmancupia johtavaa Johannes Thingnes Bötä.

Yhteislähdön toinen suomalainen, peräti kuusi sakkoa ampunut Olli Hiidensalo oli 28:s.

Miehillä lupaavaa joukkuemenestystä

Harjulaa on odotettu Tero Seppälän ja Hiidensalon kirittäjäksi siitä lähtien, kun Harjula reilut kaksi vuotta sitten kiilasi Kontiolahden normaalikisassa tukevasti maailmancup-pisteille. Kansainvälistä läpimurtoa on viivästyttänyt sairastelu.

Lupaavaa tulevaisuuden kannalta on, että Harjulalta sujuu niin ammunta kuin hiihtokin.

– Molemmat kulkevat. Pääsin ladulla hyviin peeseihin, Harjula sanoi.

Suomalaisia on maailmancupin kokonaiskilpailun 30 parhaan joukossa kolme: Hiidensalo 25:s, Harjula 28:s ja vielä parasta virettään hakeva Seppälä 29:s.

Sunnuntain kolmas suomalainen yhteislähdössä oli naisten 12,5 kilometrillä 22:nneksi sijoittunut Mari Eder. Hän hävisi viisi sakkoa ampuneena kilpailun voittaneelle Itävallan Lisa Theresa Hauserille minuutin ja 49 sekuntia.

Toinen oli maailmancupia johtava Ranskan Julia Simon ja kolmas saman maan Anais Chevalier-Bouchet.

Maailmancupissa seuraa kahden ja puolen viikon mittainen joulutauko. Cup jatkuu tammikuussa loppiaisen tienoilla Slovenian Pokljukassa.