Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eder jatkoi tasaista kauttaan takaa-ajossa – myös Minkkinen ja Hiidensalo pisteille

Ampumahiihtäjä Mari Eder jatkoi varmoja ja tasaisia otteitaan naisten maailmancupissa Slovenian Pokljukassa, kun kokenut suomalaisurheilija sijoittui takaa-ajokisassa 16:nneksi.

Eder pääsi matkaan pikakilpailun kymmenenneltä sijalta. Rahkeita kymppisakkiin oli jälleen, mutta viimeisen ampumapaikan ohilaukaus pilasi Ederin nollasarjan ja kasvatti suomalaisen eroa terävimpään kärkeen.

Ruotsin Elvira Öberg ampui puhtaasti ja piti nolla-ammunnalla Italian Dorothea Wiererin ja ranskalaisen cup-kärki Julia Simonin takanaan. Ederin ero Öbergiin oli reilut puolitoista minuuttia.

Sijalta 25 kisaan lähtenyt Suvi Minkkinen ampui Ederin tavoin yhden ohi ja oli 30:s. Nastassia Kinnunen oli 48:s ja Venla Lehtonen 49:s.

Miesten takaa-ajoon ainoana suomalaisena päässyt Olli Hiidensalo ampui kolme sakkoa, mutta napsi cup-pisteitä mukaansa 31. sijallaan. Norjan Johannes Thingnes Bö hurjasteli selvään voittoon ja vahvisti cupin kärkisijaansa.