Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harjula ja Minkkinen olivat lähellä palkintopallisijaa ampumahiihtocupin parisekaviestissä – "Kaikin puolin onnistunut suoritus"

Tuomas Harjula ja Suvi Minkkinen ottivat Suomelle pitkästä aikaa parhaan sijoituksen ampumahiihdon maailmancupissa, kun kaksikko sijoittui sunnuntaina Sloveniassa parisekaviestissä neljänneksi.

Ampumapaikoilla yhteensä kahdeksan varapatruunaa käyttäneet Harjula ja Minkkinen hävisivät harvemmin kilpaillun parisekaviestin voittaneille Norjan Vetle Sjåstad Christiansenille ja Ingrid Landmark Tandrevoldille minuutin ja 33,6 sekuntia. Ranska oli Pokljukassa käydyssä kisassa toinen ja Norja kolmas.

Harjula aloitti Suomen viestin ja toi joukkueen ensimmäiseen vaihtoon kymmenentenä. Minkkinen nosti sijoitusta ensimmäisellä osuudellaan kaksi pykälää, ja Harjula toi Suomen viimeiseen vaihtoon jo viidentenä.

Minkkinen nosti Suomen ankkuriosuudella ohi Yhdysvaltain Deedra Irwinin. Nelossija on Suomen paras joukkuesuoritus maailmancupissa pariinkymmeneen vuoteen.

– Kaikin puolin onnistunut suoritus. Monta vuotta olen nähnyt joukkueen potentiaalin, ja tosi hyvä mieli, että saatiin tuollainen tulos, kertoi Minkkinen, joka käytti neljällä ampumapaikalla yhteensä kolme varapatruunaa.

Hän on hyvänä ampujana väläytellyt taitojaan myös maailmancupin henkilökohtaisilla matkoilla. Minkkinen venyi joulukuun alussa Kontiolahdella uransa toistaiseksi parhaaseen oltuaan maailmancupin takaa-ajossa 15:s.

– Viimeisellä paikalla ei yhtään ollut paineita sijoituksesta. Olosuhde oli haastava, ja siihen nähden onnistuttiin penkalla hyvin. Myös hiihdon puolesta onnistuin rakentamaan kilpailun järkevästi, ja sukset olivat tänään hyvät, Minkkinen kehui.

Harjula petrasi ampumapaikalla

Kolmannella osuudella Harjula onnistui ampumapenkalla, hän käytti makuupaikalla vain yhden varapatruunan. Pystypaikan hän selvitti puhtaasti.

– Tuohon keliin hyvä ammunta, ja molemmilla oli hyvä hiihtopäivä. Mukava oli huomata, että hiihtovauhdissa pääsin omalle hyvälle tasolle. Pikakisan jälkeen kroppa alkoi toimia tänään taas paremmin, Harjula kommentoi.

Harjulakin on sairastelun jälkeen menossa kohti parempaa. Hän sivusi joulukuussa Itävallan Hochfillzenissä uransa parasta maailmancup-sijoitustaan takaa-ajon 14. tilalla.

Pokljukassa sunnuntaina kisatussa sekaviestissä Suomi oli joukkueella Jaakko Ranta, Olli Hiidensalo, Venla Lehtonen ja Nastassia Kinnunen 15:s. Kilpailun voitti Ranska.