Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Annimari Korte aitoi ennätyksensä hallikauden avauksessa

Aitajuoksija Annimari Korte avasi talven kilpailukauden juoksemalla 60 metrin aitajuoksun ennätyksensä 8,06 Lahden pikajuoksucupissa sunnuntaina. Hän alitti talven 2020 ainoassa hallikilpailussa juoksemansa entisen ennätyksensä 0,05 sekunnilla. Tulos on myös alussa olevan hallikauden maailmantilaston kärki.

– Jotenkin tulin päin ensimmäisestä aitaa ja nuo kaksi ensimmäistä aitaa olivat vähän hitaampia, mutta lopussa juoksu kulki tosi hyvin, Korte totesi Urheiluliiton sivuilla.

Korte oli tyytyväinen ennätykseen, vaikka odottikin vielä parempaa aikaa. Ajatuksissa oli EM-rajan 8,03 rikkominen.

– Onnistuneella juoksulla olisin pystynyt aika paljon kovempaan aikaan. Sikäli en ole juoksuun ihan tyytyväinen, vaikka ennätys tyydyttää. EM-raja oli kyllä tavoitteena.

Syksyn jäljiltä Korte on juoksuvireeseensä erittäin tyytyväinen.

– Toivon, että pystyn hallikaudella taas nauttimaan juoksemisesta. Viime ja toissa kesänä juoksu oli niin kivuliasta ja tukkoista, että pelotti mennä kisoihin. Uskon, että jos nyt juoksisin 100 metrin aitoja, voisin olla lähellä ennätystäni.