Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyundai julkisti tämän kauden kilpurinsa – Lappi innolla kauteen uuden työntantajan leivissä

Ralliautoilun MM-sarjassa viime kaudella Toyotan ja nuoren maailmanmestarin Kalle Rovanperän varjoon jäänyt Hyundai julkisti uuden i20 N -ajokkinsa pian alkavaan uuteen MM-kauteen, ensimmäisenä WRC-talleista. Samalla korealaistalli virallisti kuljettajansa kaudelle, ja mukana Hyundain mestaruustavoittelussa on myös suomalaiskaksikko Esapekka Lappi/Janne Ferm.

Uutena kuljettajana on myös irlantilainen Craig Breen, "vanhoina" jatkavat belgialainen Thierry Neuville ja espanjalainen Dani Sordo.

– Viime kausi oli yksi haastavimmista meille tallina, mutta samalla myös ehkä yksi palkitsevimmista. Ensimmäisen hybridiautomme rakentaminen, yhdessä uusien teknisten sääntöjen kanssa, ei ollut mikään helppo homma. Vaikka kauden alku oli vaikea, nousimme alhosta ja olimme kauden toisella puoliskolla huipulla, Hyundai Motorsportin puheenjohtaja Sean Kim sanoo Autosportin mukaan, viitaten tallin neljään voittoon viime kauden kuudesta viimeisestä kisasta.

– Näemme, että 2023 on jatkumoa tuolle jaksolle, joka alkoi (loppukaudesta) 2022. Hyundai i20 N Rally1 Hybrid on kilpailukykyinen (auto), kuljettajistomme on nälkäisenä valmis mestaruustaistoon, ja taustalla häärii kovasti töitä paiskiva henkilöstö.

Lappi ilahtui auton vahvuudesta

Toyotan taakseen jättänyt, M-Sportille vaihtaneen Ott Tänakin Hyundailla korvaava Lappi vakuuttelee, että tuota "nälkää" piisaa. Ja uusi auto on tehnyt testeissä vaikutusta.

– Minut on otettu hyvin lämpimästi vastaan tallissa. Olen testannut autoa parin päivän ajan, ja oli positiivinen yllätys, että se tuntui niin mukavalta niin nopeasti. Minusta tuntuu, että olemme edellä sitä, mitä odotin meidän olevan tässä vaiheessa ja odotan kovasti (kauden) alkua. Vielä on annettava itselle aikaa ymmärtää autoa ja tallia vielä paremmin, mutta olemme hyvässä tilanteessa mennessämme kohti ensimmäistä rallia (Monte Carlo ensi viikolla), Lappi sanoo Autosportin mukaan.

– Kun ajat koko kauden, silloin on mietittävä myös isoa kuvaa. On ralleja, joissa olen hyvin vahva, ja on ralleja, joista minulla ei ole lainkaan kokemusta. Se tuo haasteita, mutta kokonaisuudessaan olen hyvin innoissani MM-sarjan ohjelmasta.