Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaaheittoja viljellyt Lauri Markkanen keräsi 28 pistettä

Lauri Markkanen keräsi koripallon NBA:ssa 28 pistettä, kun hänen edustamansa Utah Jazz voitti kotonaan Orlando Magicin pistein 112–108 (61–56).

Markkanen ylsi niin sanottuun tuplatuplaan, sillä hän metsästi myös levypalloja kaksinumeroisen määrän, yhteensä 12 kappaletta. Markkasen pisteistä peräti 17 syntyi vapaaheittoviivalta. Yhteensä Markkanen heitti peräti 21 vapaaheittoa. Lisäksi hän keräsi tilastoihinsa kaksi korisyöttöä, yhden riiston ja yhden torjunnan.

Markkanen oli ottelun pistekunkku, vaikka hän ei tehnyt yhtään pelitilannekoria avausneljänneksen jälkeen. Sekä vapaaheittojen että onnistuneiden vapaaheittojen määrä on Markkasen ennätys NBA:ssa.

– Tuntui, että vietin suurimman osan ajasta kentän pinnassa kaikista virheistä johtuen, Markkanen sanoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kun ottelua oli jäljellä vain 12 sekuntia, Jazz johti 108–111. Magic pelasi pallon tuolloin aikalisän jälkeen Franz Wagnerille, jonka kolmosyrityksen Markkanen torjui. Markkanen sai pallon itselleen, häntä rikottiin ja Markkanen heitti toisen vapaaheittonsa sisään 4,9 sekuntia ennen loppusummeria.

Utah länsilohkon kahdeksantena

Markkasen pelitilanneheittojen onnistuminen jäi melko vaatimattomaksi, sillä 13 yrityksestä onnistui neljä. Kuudesta kolmen pisteen heitosta koriin meni kolme.

Jazzista komeaan pistesaldoon ylsivät myös Jordan Clarkson (23 pistettä / 12 levypalloa), Collin Sexton (18/3) ja Walker Kessler (13/9/7 torjuntaa). Magicin pisterohmuja olivat Wagner (26/5), Paolo Banchero (19/4) ja Wendell Carter Jr. (19/10).

Jazz voitti toisen ottelunsa peräkkäin ja on NBA:n länsilohkon kahdeksantena. Joukkue on kerännyt 22 voittoa ja 23 tappiota.