Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen donkkasi näyttävästi ja lupasi toimia maajoukkueen päävalmentajan taksikuskina

Lauri Markkanen palasi NBA-koripallokentille kahden ottelun tauon jälkeen ja johti Utah Jazzin 126–103-kotivoittoon Los Angeles Clippersistä. Markkanen keräsi ottelun korkeimmat lukemat niin pisteissä (34), levypalloissa (12) kuin plus/miinus -tilastossakin (+26).

– Kyse oli siitä miten valmistauduimme peliin harjoituksissa ja siitä, että joukkuekaverit ja valmentajat luottavat minuun. He laittoivat minut hyviin tilanteisiin. Yritin tulla peliin aggressiivisesti ja jatkaa siitä, Markkanen sanoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi ja Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann seurasivat ottelua katsomossa Salt Lake Cityssa.

– Se on coolia. On kiva, että he ovat paikalla ja on kiva olla heidän uber-kuljettajansa, Markkanen hymyili.

Markkasen ottelun näyttävin kori oli donkki Clippersin kroatialaisen keskushyökkääjän Ivica Zubacin yli ottelun kolmannella neljänneksellä.

– Se oli okei, Markkanen sanoi.

– Se oli sattumalta eteen tullut tilanne. Emme oikein tienneet mitä tehdä. Luulin, että Mike (Conley) pelaisi yksi vastaan yksi keskeltä, minä olin low postissa. Se oli hyvä syöttö. Hän torjui heittoni pari kertaa, joten yritin vain nousta ylös vahvasti ja viimeistellä, Markkanen jatkoi.

Markkanen upotti kolmosensa tarkkuudella 6/8 ja ylitti 30 pisteen rajan 11. kerran kuluvalla kaudella. Koko Jazzin joukkueen tarkkuus kolmosviivalta oli 19/32 eli 59,4 prosenttia, mikä oli joukkueen korkein kolmostarkkuus yksittäisessä ottelussa sitten vuoden 2018.

– Tämä oli jälleen yksi peli, jossa Lauri näytti tekevän vähän kaikkea. Hän heitti kolmosia ja meni korille voimalla. Hän kasvaa joka ilta silmiemme edessä, koska hän ymmärtää, että tässä pelissä voi olla tehokas monella tavalla, Utahin päävalmentaja Will Hardy sanoi.

Clippersin paras korintekijä oli Norman Powell, joka heitti 30 pistettä. Clippers pelasi ilman kahta kärkimiestään Kawhi Leonardia ja Paul Georgea.

Jazz on voittanut puolet 48 ottelustaan. Joukkue on NBA:n länsilohkossa seitsemäntenä. Jazz kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantaina Brooklyn Netsin kotikentällään.