Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaaran selkä kramppasi ja tie nousi pystyyn Australian avointen toisella kierroksella

Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool putosivat jatkosta tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen nelinpelin toisella kierroksella. Villillä kortilla turnaukseen päässeet australialaiset Rinky Hijikata ja Jason Kubler kukistivat Heliövaaran ja Glasspoolin erin 3–6, 7–5, 6–2, ja Heliövaara kertoi ottelun jälkeen kärsineensä selkäkrampista.

– Harmittaa aika paljon. Olimme ekassa erässä hyvin liikkeellä ja pääsimme nopeasti johtoon. Yksi jokin väärä liike omassa kämmenlyönnissä löi alaselän pahaan suojakramppiin. Siitä oli vaikea toipua. En enää pystynyt syöttämään kunnolla enkä lyömään kämmentä kunnolla. Tuntui, että se meni vain huonompaan suuntaan, Heliövaara kertoi.

Heliövaara kertoi kärsineensä vastaavanlaisesta selkäkrampista kerran aiemmin, arvionsa mukaan noin viisi vuotta sitten. Tuolloin vaiva hellitti viikossa.

Heliövaara lähetti kriittiset terveiset turnausjärjestäjille, sillä hän ja Glasspool pelasivat perjantaina ensimmäisen kierroksen ottelunsa aamulla, mutta seuraavana päivänä Hijikataa ja Kubleria vastaan myöhään illalla.

– Oli tyhmää, että pelasimme nyt puoliltaöin. Tietenkään keho ei silloin toimi niin hyvin, ja loukkaantumisia sattuu paljon useammin. Andy Murray ja monet muutkin pelaajat ovat valittaneet tästä, ja minä olen samaa mieltä, Heliövaara sanoi.

Davis Cup seuraavana ohjelmassa

Hijikatan sijoitus nelinpelin maailmanlistalla on 277:s ja Kublerin 163:s, kun taas Heliövaaran ranking on 11:s ja Glasspoolin 12:s. Ottelun alussa ero näkyi, kun Heliövaara ja Glasspool laukkasivat nopeasti 5–0-johtoon avauserässä. Vasta avauserän kuudennessa pelissä australialaiset pitivät ensimmäisen kerran syöttönsä 1–5:een ja mursivat tämän jälkeen vastustajiensa syötön Heliövaaran syöttövuorolla.

Australialaisten kiri pysähtyi kuitenkin kolmen perättäisen pelin voiton jälkeen, ja Heliövaara ja Glasspool kuittasivat avauserän 6–3. Ottelun edetessä australialaiset alkoivat painostaa Heliövaaraa, jonka liikkuminenkin vaikeutui.

– Ei vastustajat tehneet mitään väärin. He jatkoivat pommittamista, laittoivat kolmannessa erässä kahta lukuun ottamatta kaikki ykkössyötöt kenttään, Heliövaara tunnusti.

Heliövaara pelaa seuraavan kerran Davis Cupia helmikuun alussa Espoossa, jossa Suomi kohtaa Argentiinan.

– Luotan siihen, että olen kunnossa siihen mennessä, Heliövaara lupasi.