Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi hiihtäjä Lauri Mannilan valituksen

Maastohiihtäjä Lauri Mannila valitti urheilun oikeusturvalautakuntaan lajin valmennusjohdon valinnoista Ranskan maailmancupiin, kertoi Ilta-Sanomat torstaina kotisivuillaan. Oikeusturvalautakunta hylkäsi valituksen.

Hiihtoliitto ilmoitti Suomen joukkueen Ranskan Les Roussesissa viikonloppuna järjestettäviin maailmancupin kisoihin maanantaina. Mannila on erikoistunut sprinttimatkoille.

Oikeusturvalautakunnan päätöksestä käy ilmi, että nimeämätön hiihtäjä on vaatinut, että hänet valitaan miesten sprinttijoukkueeseen Ranskan maailmancupiin. Ilta-Sanomat kertoi, että kyseinen hiihtäjä on Mannila.

– Halusin varmistaa oikeuteni toteutumisen poikkeuksellisen monisäikeisessä valintaprosessissa, jossa jouduttiin käyttämään paljon tulkinnanvara urheilijoiden ristiin menneiden tulosten vuoksi, Mannila sanoi Ilta-Sanomille.

Les Roussesin maailmancup on suomalaishiihtäjille tärkeä näyttöpaikka ja testi Planican MM-kisoja silmällä pitäen. Ilta-Sanomien mukaan Mannila suhtautui kriittisesti etenkin Olli Ahosen ja Ville Ahosen valintaan Ranskan maailmancupiin.

Oikeusturvalautakunta päätöksen mukaan "asiassa ei ole ilmennyt, että Hiihtoliiton etukäteen ilmoitettuja valintakriteereitä olisi rikottu".